Справа про викрадення харківського бізнесмена скерована до суду

Понеділок, 2 квітня 2018, 20:47
Прокуратура Харківської області затвердила і скерувала до Дзержинського районного суду Харкова обвинувальний акт щодо двох харків'ян, які підозрюються у викраденні підприємця і вимаганні у нього $ 250 тисяч.
Справа про викрадення харківського бізнесмена скерована до суду

Як повідомили в прес-службі прокуратури Харківської області, злочин скоєно в січні 2017 року. 53-річний приватний підприємець ввечері відпочивав в кафе зі знайомою. Потім він вийшов із закладу, сів у автомобіль, поїхав, і більше не повернувся в ресторан.

Як з'ясувалося, 44-річний знайомий бізнесмена зі своїм 43-річним спільником заманили чоловіка в машину, вивезли в гараж і там утримували кілька годин. Над бізнесменом знущалися близько 5 годин. Його били, погрожували облити бензином і підпалити, обіцяли розправитися з близькими людьми. Спочатку зловмисники змушували жертву заплатити їм готівкою 250 тис дол. У чоловіка таких грошей не було і викрадачі вирішили зробити з потерпілого боржника. Під тиском і зі страху за близьких людей підписав договір позики і боргову розписку. Після цього його відпустили. Через кілька місяців постійних телефонних погроз і вимог погасити неіснуючий борг підприємець зважився звернутися в міліцію із заявою про шантаж.

В рамках розслідування поліцією за місцем проживання обвинувачених провели обшуки та вилучили перероблений під бойовий пістолет, патрони і гранату. В даний час досудове розслідування завершено. Обвинувачені постануть перед судом за ч. 2 ст. 189 і ч. 1 ст. 263 КК України (вимагання, вчинене за попередньою змовою групою осіб, і незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами). Максимальна санкція інкримінованих статей передбачає 7 років позбавлення волі.

comments powered by HyperComments