Юний вчений підкорив мерію Макіївки сонячною батареєю, а кікбоксер - "золотом"

Вівторок, 27 грудня 2011, 07:36
У рамках програми «Гордість Макіївки - майбутнє Україні» в місті обрано 60 юних макіївців, які в поточному році добилися визнання не тільки в області та країні, але й на міжнародному рівні. Хлопці брали участь у різних олімпіадах, змаганнях і конкурсах. Визначали видатні успіхи в чотирьох напрямках: науці, мистецтві, спорті та командних досягнення.
Юний вчений підкорив мерію Макіївки сонячною батареєю, а кікбоксер - "золотом"

- За підсумками 2010-2011 навчального року в книгу обдарованих дітей Донбасу внесені імена 117 макіївських учнів, - зазначила начальник міського управління освіти Ірина Лях.

Учень міського ліцею Максим Волков змайстрував сонячну електростанцію.

- Зараз вона розташована на даху нашого навчального закладу і забезпечує енергією один шкільний кабінет. Працюю над її вдосконаленням - роблю поворотну конструкцію. Це посилить ефективність апарату: батарея буде обертатися за сонцем і постійно черпати від світила енергію, - поділився Максим.

Кілька років поспіль у різних номінаціях отримує нагороди і Олександр Усиков з цього ж навчального закладу. У поточному році в складі обласної команди хлопець посів перше місце в конкурсі юних правознавців.

- Доводилося змагатися з командами з усіх областей України. Але сильні суперники, особливо з Києва та Волині, залишилися позаду. Рівень конкуренції був досить високий. Ми гідно представили своє місто. До цього стали третіми у змаганнях юних географів, - розповів Олександр.

За вісім років занять кікбоксингом Михайло Дзубенко встиг завоювати 30 медалей. З них тільки дві бронзові і срібні. Решта - «золото». У цьому році Михайло став кандидатом у майстри спорту.

У перервах між нагородженнями публіку розважали творчі колективи міста та самі учасники. Команда «Юні рятувальники» розповіла і показала, як вести себе в екстремальних ситуаціях, а загін школярів-дружинників пояснив правила безпечної поведінки.

comments powered by HyperComments