У Донецькій області двох працівників міліції засуджено до чотирьох років позбавлення волі за перевищення посадових повноважень і застосування тортур

Понеділок, 2 січня 2012, 12:34
Як повідомили в прес-службі прокуратури Донецької області, засуджені колишні дільничні інспектори міліції, які із застосуванням тортур примушували жителя міста Сніжне дати завідомо неправдиві показання, що підтверджували його причетність до скоєння крадіжки.
У Донецькій області двох працівників міліції засуджено до чотирьох років позбавлення волі за перевищення посадових повноважень і застосування тортур

Проте чоловік навіть під тортурами не став брати на себе чужу провину. Так і не отримавши зізнань, міліціонери відпустили підозрюваного. Однак з рук застосування насильства їм не зійшло.
 "Прокуратурою було порушено кримінальну справу за обвинуваченням працівників міліції в перевищенні своїх службових повноважень і застосуванні тортур, - повідомив начальник відділу участі прокурорів у розгляді справ Апеляційним судом Донецької області Фелікс Кашарський. - Сніжнянський міський суд засудив колишніх міліціонерів до чотирьох років позбавлення волі з позбавленням права займати посади в правоохоронних органах України протягом трьох років. Також суд постановив стягнути з засуджених на користь потерпілого 20 000 гривень - в рахунок відшкодування морального збитку". 

Постановою судової палати у кримінальних справах Апеляційного суду Донецької області вирок суду першої інстанції залишено без змін.

comments powered by HyperComments