Третій клубний фестиваль у Донецьку назвали найкращим та порівняли з Каzантипом

Понеділок, 30 січня 2012, 22:36
У Донецьку минула найкраща клубна вечірка. Принаймні так оцінили клабери третій фестиваль діджеїв у Live Music Bar Liverpool. Ексклюзивний сет привіз Роберт Бабич з Німеччини, від музики якого донеччани просто шаленіли. Як завжди поряд з ним грали місцеві зірки.
Третій клубний фестиваль у Донецьку назвали найкращим та порівняли з Каzантипом

Незважаючи на досить прохолодну погоду – на вулиці було близько -20 – прихильники танців прийшли на вечірку. Доволі відвертий одяг деяких дівчат – вечірні довгі або маленькі сукні – дав зрозуміти: донеччанки холоду не бояться. Вони готові танцювати незважаючи на погодні умови.  

Цього разу творче об’єднання «Ganesha Promo» запросило у гості музиканта з Німеччини. Взагалі цю країну кожний клабер вважає своєрідною Меккою. Чисельні музичні історики та критики пишуть, що електроніка народилась саме тут. Донецьк наслідує традиції Берліна

Зараз Берлін є одним з найпопулярніших клубних майданчиків Європи. Найвідоміший у світі техно-парад  Love Parade проводився у німецькій столиці з 1989 року. Кількість учасників іноді досягала майже 2 мільйонів. Але у 2010 році під час масової тисняви на вході загинула 21 людина, 511 постраждали. У 2011 році парад був запланований в Гельзенкірхені, проте через трагічний інцидент він більше не буде проводитися.

Тим часом вся Німеччина теж не пасе задніх. Окрім масової техно-вечірки Loveparade кожного року на ракетній базі неполалік міста Кастельлаун відбувається фестиваль техно Nature One. Стартує він у перший вікенд серпня та триває три дні. Техно-, транс-, хаус- та драм-н-бейс-сцен, 19 танцполів збирають більше 50 тисяч прихильників електронної музики. Окрім всесвітньовідомих фестів у Німеччині проводять безліч менш масштабних вечірок та реалізують сотні електронних проектів.

Отже, якщо діджей з Німеччини, він апрірорі є талановитим. Гостем у Live Music Bar Liverpool 27 січня став відомий саунд-продюсер, композитор і музикант Robert Babicz, який народився у Польщі, але у 1980 році переїхав до Німеччини. Грати він став на початку 90-х років. Зараз на рахунку зірки п’ять альбомів та співпраця з найвідомішими лейблами, серед яких Systematic Марка Ромбоя, культові Kompakt, Bedrock, BPitch Control і багато інших.

За всю свою кар'єру Роберт Бабич жодного разу не виступав у ролі діджея, вважаючи за краще грати виключно власний матеріал за допомогою великої кількості електронних інструментів. Всі ці плюси знали або ж дізналися безпосередньо на вечірці  донеччани. Їх цього разу було дуже багато.

Хоча спочатку вечір не обіцяв бути дуже масовим, але близько першої години ночі люди почали якось несподівано з’являтись. Засновники «Ganesha Promo» діджеї Weiss і Octave грали свій сет вже за участі армії фанатів. Послухати Роберта Бабича забажало ще більше прихильників, які врешті окупували танцпол майже до ранку.  

«Який же він крутий (Роберт Бабич – Ред.)! Сет був просочений КаZантипською атмосферою на 100 відсотків, з розуму сходив від кожного треку! Перед очима малювались Z-сезони один за одним! Зрозуміє тільки той, хто побував там. На останньому треку просто зірвав голос!.. Таких емоцій не було в Донецьку ну дуже давно», - так прокоментував фестиваль один з відвідувачів.

До речі, відкрив вечірку переможець конкурсу міксів, влаштованого «Ganesha Promo». Хлопець на ім’я Android грав перший раз на сцені з такою зіркою. Окрім нього на головному майданчику з’явились Slava Rich, Weiss, Octave і Tasha Polyashka. На сцені WONDERLAND dancefloor - Sasha', Borik, Frost, Krio, Plu'smin, Trash Palette.«Я дуже радий, що потрапив у Liverpool цього разу. Дуже гарна вечірка, формат музики неперевершений. Все-таки Бабич – це світовий рівень, і ми його побачили, - розповідає донецький діджей Andrew Feeling. – Інші діджеї теж порадували. Кожний підготувався, це було видно».

Традиційно запрошена зірка відіграли трохи більше запланованого. Після Liverpool вечірка, теж традиційно, переїхала до кінокав’ярні ім. Ханжонкова. «Це був найкращий фестиваль», - вважає один з організаторів діджей Вадим Weiss.

«Ganesha Promo» виконує обіцянку щодо грандіозних вечірок щомісяця. Вже відома дата та програма найступної. Список гостей виглядає ще більш цікаво.

«Я була на двох заходах (Сатоши Фумі і Роберт Бабич). На жаль, на Кубікова не потрапила, але багато моїх друзів залишилися задоволені приїздом гостя, - розповідає донеччанка та активний клабер Ольга. - Такі приїзди означають, що буде відбуватися чарівне дійство. Я відчуваю себе тут дуже комфортно, зустрічаю багато приємних людей. Тих, кого знаю особисто, або тих, хто знайомий в обличчя з попередніх вечірок. Мені подобається виловлювати з натовпу усміхнених та задоволених танцюючих. Це особлива енергія людей, об'єднаних одним захопленням - музикою. Від вечірки з Робертом отримала величезне задоволення. Буває так, що музика відкриває всередині нас нові переживання, зачіпає особливі струнки. Мені подобається, коли приходить відчуття щастя. Не можу пояснити це, але я була щаслива. І, думаю, що по мені це було помітно!».

Роберт Бабич постійно виступає у різних країнах. Після відвідин музикант записує свої емоції на плівку, створюючи короткометражні фільми, де розповідає про музику та людей, яких він зустрів. Цікаво, яким німецький музикант побачив Донецьк?

comments powered by HyperComments