Ситуація в зоні АТО під контролем – Полторак

Понеділок, 26 грудня 2016, 18:03
Незважаючи на регулярні порушення режиму тиші, - заявив у Харкові міністр оборони
Ситуація в зоні АТО під контролем – Полторак

Тільки за вчорашній день в зоні проведення АТО було зафіксовано 33 обстріли з боку нелегальних збройних формувань.

За словами генерала Армії України Степана Полторака, домовленість про припинення вогню з боку представників терористичних угрупувань не виконується.

«Тільки вчора були 33 обстріли. При цьому, декілька разів використовувалися міномети, а також артилерія. Це є свідченням агресивної політики, яка підтримується Російською федерацією, а також агресивної поведінки терористичних угрупувань, які знаходяться в Донецьку і Луганську», - сказав міністр.

Але не зважаючи на таку напружену обстановку, ситуація в зоні АТО, за словами Полторака, знаходиться під повним контролем Збройних сил України.

"Кількість особового складу техніки, зброї, які знаходяться в зоні проведення АТО, повністю забезпечують недоторканість тих рубежів, які на сьогодні є, – підкреслив він, – і забезпечують виконання завдань, які покладені на Збройні сили України. Ми відслідковуємо ситуацію. Ми спостерігаємо за обстановкою. І готові реагувати, якщо буде необхідно».

Також Полторак зазначив, що цього року держава віділила більше коштів на оборону, ніж в минулому: «Він (бюджет) є значно більшим, ніж був в минулому році. Він складає 64 мільярда. І додатково 4 мільярда державних гарантій. Звично, багато грошей ніколи не буває. Бо реформувати Збройні сили окремо від сектору економіки неможливо».

Нагадаємо, що сьогодні Юлія Світлична і Степан Полторак у Харкові взяли участь у святкуванні 85-річчя академії Нацгвардії України. Разом з міністром курсантів привітали голова ХОДА Юлія Світлична, командувач Національної гвардії України генерал-лейтенант Юрій Аллеров, представники керівництва міста та керівники вищих навчальних закладів Харківщини.

comments powered by HyperComments