09:47
За законодавством України (Постанова Кабміну № 1045 від 01. 08. 2006 про порядок видалення дерев), кожне дерево, товщина якого більша за п’ять сантиметрів повинно оцінюватись окремо спеціальною комісією. Тобто воно позначається відповідним чином, його оцінюють (товщину, вік, вартість, хвороби, якщо є, або нема тощо), і лише потім вирішують питання вирубки. В харкiвському парку Горького все по-іншому. Дерева одразу позначали і валили.
21:10
«Купуй українське» - вже кілька років звучить цей заклик Української народної партії. Логічно припустити, що перед купівлею чогось українського, необхідно і продати щось, теж, мабуть, українське. А як інакше?
20:56
21 травня 2010 року відбулися збори Харківського обласного комітету захисту України, до якого зокрема входить Всеукраїнське об‘єднання «Свобода». Комітет засуджує екологічне свавілля, що чиниться в Центральному парку культури та відпочинку імені Горького під приводом будівництва транзитної дороги. Учасники комітету наполягають на обов‘язковості проведення міських референдумів з питань, що стосуються вирубки зелених насаджень та будівництва у їхній зоні.
19:37
Юрист Євген Соловйов отримав відкриту кров’яну рану лівого ока. Його бив бригадир лісорубів та кілька робітників, які до цього пиляли дерева. Коли Євген Соловйов упав на землю, то отримав удари майже по всіх частинах тіла Також дістав травми голови Юрій Кальченко, який є головою громадської організації “Ми - харків'яни”.