20:03
Наприкінці квітня перші кроки до єднання опозиції зроблено в столиці. Чи триватиме єдність довше травневих свят, побачимо. В Харкові утворено один з перших обласних «Комітетів захисту України». Але обставини його творення не додадуть оптимізму прихильникам опозиції.
19:13
Концертна програма була присвячена Дню Матері, який припадає на другу неділю травня місяця. Організатором дійства став харківський осередок ВО “Свобода”. Концерт розпочався грою на традиційних українських інструментах, але його продовжили пісні різного жанру, навіть англомовні. Саме в такий спосіб відпочивали харків’яни від комуністичних прапорів та парадів, про які вже цілий тиждень говорять ледь не на всіх каналах радіо та телебачення.
20:30
8 травня вважають днем закінчення війни в Європі, тому саме сьогодні біля каменю УПА в Молодіжному парку архієпископ Ігор (Ісіченко) Української Автокефальної Православної Церкви відправив панахиду за спокій полеглих душ у тій жорстокій, совєтсько-німецькій війні. Організатором заходу був Конгрес Українських Націоналістів, а, зокрема, промову на захист УПА в роки Другої Світової війни вів голова обласної управи Братства ветеранів ОУН-УПА Володимир Столярков.
21:11
8 травня виповнюється 65 років закінчення совєтсько-німецької війни (та загалом Другої Світової війни в Європі). Найстрашнішої війни в історії людства, яка забрала десятки мільйонів людських життів та залишила за собою ще більше понівечених доль.