Інертність на межі з імпотенцією: Опозиція в Харкові в черговий раз обламалася

Олексій Пухлинов  |  Середа, 11 липня 2012, 22:33
Першим фіаско було голосування регіоналів за горезвісний закон Колесніченка-Ківалова. В цей день голосування у ВР були відсутні лідери так званої об'єднаної опозиції Кожем'якін і Яценюк.
Інертність на межі з імпотенцією: Опозиція в Харкові в черговий раз обламалася

Мабуть, у них в голові не склалося, що де-факто передвиборна кампанія стартувала і їхні опоненти з ПР не тупо сподіваються на адміністративний ресурс, а давно і продуктивно працюють, як по округах, так і у Верховній Раді. Закон про мови - це один з елементів передвиборчої підготовки.

Недарма, Михайло Чечетов після голосування заявив: «Оцініть красу гри, ми їх розвели як кошенят. Я тепер не знаю, що вони на виборах будуть робити». І справді, що робитиме опозиція, якщо у них відсутня як тактика, так і стратегія.

Якщо проектувати на Харківську область, де вирішуватиметься доля 14-ти місць в Парламенті, то у опозиції справи зовсім погані.

Лідер обласної організації "Батьківщини" в Італії і не здатний оперативно керувати, щоб він в Facebook  не віщав. Міський організації просто не існує. Є якісь депутати в міськраді, але користі від них, як з козла молока.

Відсутність хоч якогось креативу і стратегії у опозиції можна було спостерігати 10 липня в Харкові. Опозиціонери просто не вивели жодної людини на пікет проти закону Колесніченка-Ківалова, хоча в 15 хвилинах ходи від будівлі міськради у них було дві тисячі прихильників. Повний нуль.

Таке враження, що на рейтинг їм начхати. Опозиція, маючи тисячі зібраних прихильників і майже 50 народних депутатів біля будівлі Апеляційного суду Харківської області, де в черговий раз відбувалось засідання у справі ЄЕСУ, не привели ні однієї людини під міськраду, де за 2 години регіонали і комуністи ухвалювали звернення на підтримку законопроекту Колесніченка-Ківалова.

Більш того, до сесійної зали не прийшов жоден бютівський депутат міськради і це незважаючи на те, що сесія транслюється в прямому ефірі по декільком харківським каналам.

У результаті позачергове засідання сесії перетворилося на театр одного актора, де прихильники закону про мови 2 години переконували харків’ян в тому, що це дуже важливий і потрібний закон, який ні краплі не утискає українську мову і заробляли собі тим самим рейтинг.

Але ж будь у опозиціонерів хоч крапелька креативу, вони б могли запросто зірвати сесію і додати собі балів у передвиборчу скарбничку. 45 народних депутатів могли запросто заблокувати роботу сесії міськради. Адекватної відповіді у регіоналів не знайшлося б, адже їх представників з Парламенту в будівлі мерії фактично не було.

Крім того, опозиціонери не провели і пікет під будівлею мерії, хоча їхні партнери по КОД  з ВО «Свобода» вийшли.

Тут пригадуються недавні слова керівників Харкова і області Михайла Добкіна і Геннадія Кернеса, сказані щодо опозиціонерів. Перший звинуватив Яценюка, який спочатку голосував за включення законопроекту Колесніченка-Ківалова до порядку денного сесії, а потім на ток-шоу виступав проти закону, в подвійних стандартах, а другий охарактеризував опозицію одним ємним словом: «Труси».

comments powered by HyperComments