Віче у Люботині вимагає створити лікарню інтенсивного лікування/ Фото

Понеділок, 30 січня 2017, 10:04
Трасу Київ-Харків можуть перекрити заради збереження лікарні у Люботині
Віче у Люботині вимагає створити лікарню інтенсивного лікування/ Фото

У приміщенні Люботинського ліцею залізничного транспорту відбулось Міське Віче, організоване «Національним корпусом», ГО «Східний корпус», МГО «Центр розвитку громади» та ІГ «За місто Люботин» з приводу реформи медичної галузі в Люботині. Тижнем раніше в місті за ініціативи ІГ «За місто Люботин», ГО «Східний корпус», «Національного корпусу» та деяких депутатів міської ради було утворено контактну групу «За створення лікарні інтенсивного лікування у м. Люботин». Бо, згідно з проектом Департаменту охорони здоров'я Харківської облдержадміністрації, місто обласного значення залишається без лікарні та без доступного медичного обслуговування, - повідомили активісти.

"Згідно з проектом Департаменту охорони здоров’я Харківської ОДА щодо госпітальних округів, майже 30-тисячну територіальну громаду міста обласного підпорядкування Люботин, планують поставити на обслуговування до Валківської лікарні... В місті є дві діючі лікарні. Залізнична лікарня міста Люботин має досвід обслуговування мешканців інших міст. Центральна міська лікарня має необхідну базу. Отже у місті є усі умови для створення лікарні інтенсивного лікування першого рівня ".

За результатом зустрічі прийняли рішення перейти до другого етапу – звернення контактної групи за допомогою до радника голови ХОДА, члена Вищої Ради «Національного корпусу» Олега Ширяєва, котрий пообіцяв зробити усе можливе, щоб відстояти інтереси громади та залишити лікарню у місті. Також було вирішено, у разі відсутності прогресу, наступної неділі вийти на акцію прямої дії до траси Київ-Харків! Наступна зустріч з усіма бажаючими долучитись до акції зі збереження лікарні в місті Люботин відбудеться у неділю, 05 лютого 2017 року, о 13:00 на майдані біля церкви на Старому Люботині.

Раніше «Східний Корпус» ліквідував нелегальну "точку", де торгували російським бензином. Активісти «Східного Корпуса» викликали поліцейських, які склали адмінпротокол за статтею 160 Кодексу України про адміністративні правопорушення (торгівля з рук у невстановлених місцях).

comments powered by HyperComments