Вчителям офіційно заборонять агітувати за "Новоросію"

Четвер, 11 травня 2017, 11:19
За словами міністра освіти, вона намагається зобов'язати вчителів проводити тільки державницьку політику, яка не суперечить Конституції України
Вчителям офіційно заборонять агітувати за "Новоросію"

За її словами, наразі бракує законодавчих підстав для звільнення вчителя, який проводить антидержавницьку політику.

"По-перше, мають бути докази, що ця людина дійсно це говорила. Має бути, наприклад, аудіозапис. Ясно, що тоді ми можемо звернутися до СБУ. Але мій план взагалі такий: я звернулася до Мін’юсту за роз’ясненням, чи можемо ми, наприклад, зробити чіткий перелік обов’язків кожного вчителя, незалежно від предметів, і в одному з цих обов’язків чітко визначити, що вчитель може проводити тільки державницьку політику, яка не суперечить Конституції України", - зазначає міністр науки і освіти України Лілія Гриневич, інформує "Радіо "Свобода".

"І якщо вчитель починає агітувати за "Новоросію", то це означає, що він веде діяльність, яка суперечить державницьким засадам і Конституції України", - додала Гриневич.

Як раніше писала «Справжня Варта», Міністр порадила батькам не купувати для дітей фальшиві відповіді на ЗНО.

«Відповідні органи повинні зосередити свої зусилля на тому, щоб припинити такі речі. А школярам хочу порадити – не витрачайте зайві гроші, краще готуйтеся до ЗНО», – заявила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час огляду нового кабінету біології в Івано-Франківську.

За її словами, якщо станеться виток інформації, це стане суттєвим викликом для системи ЗНО та держави загалом. Це означатиме, що повністю буде скасовано сесію, і навіть діти, що не мали відповідей і самотужки складали іспит, муситимуть його перескладати. Окрім того, це шалені бюджетні ресурси. 

Але, на думку міністра, це практично неможливо: до кінця ніхто не знає, який варіант та завдання використовуватимуться на іспиті,

comments powered by HyperComments