29-річна спортсменка з Тернопільщини виборола золото марафону в Японії. На останніх двох кілометрах вона випередила двох господарок змагань

Вівторок, 29 січня 2013, 15:45
Жителька Кременця Тетяна Гамера-Шмирко в японському місті Осака святкувала перемогу на дистанції 42,195 км з особистим рекордом – 2:23.58 год. Це на 34 секунди швидше, ніж показаний Тетяною час на Іграх ХХХ Олімпіади в Лондоні, де вона фінішувала п'ятою.
29-річна спортсменка з Тернопільщини виборола золото марафону в Японії. На останніх двох кілометрах вона випередила двох господарок змагань

Про перемогу дівчини повідомили на сайті Національного олімпійського комітету України. Гамера-Шмирко – перша з українських спортсменок, якій вдалося перемогти на марафоні в Осаці.

- Я майже здалася, – сказала після фінішу Тетяна, яка знана своєю швидкістю на останній частині марафону. – Зазвичай я прискорююсь після 30 кілометрів, та цього разу на цій позначці в мене залишилося небагато сил. Однак я все-таки знайшла резерв на останні два кілометри.

Саме на заключній частині дистанції наша спортсменка й змогла обійти японку Кайоко Фукуші, яка лідирувала на той момент. Третьою фінішувала ще одна представниця Японії Юко Ватанабе.

Президент Національного олімпійського комітету Cергій Бубка привітав Тетяну з яскравою перемогою, побажавши обов’язково підкорити олімпійську вершину.

До слова, Тетяна Гамера–Шмирко народилася 1 червня 1983 р. у місті Кременець Тернопільської області. Майстер спорту міжнародного класу з легкої атлетики (спеціалізація — марафон). Переможниця Краківського марафону–2011, срібна призерка марафону серії IAAF в Осаці. Рекордсменка України в марафонському бігу — 2 год. 24 хв. 46 сек. Перший тренер — Віктор Прокопенко. Закінчила Львівський інститут фізичного виховання та спорту. Заміжня. Виховує доньку.

comments powered by HyperComments