Харківщина фінансує сферу спорту найкраще в Україні

Вівторок, 19 липня 2016, 17:00
Голова обласного відділення НОК Ігор Райнін зустрівся з харківськими спортсменами-олімпійцями.
Харківщина фінансує сферу спорту найкраще в Україні

«Харківська команда — це 28 олімпійців. Це найпотужніший склад за всю історію нашої області. Наші олімпійці будуть представлені в 14 видах спорту. Причому 25 олімпійців — вихованці безпосередньо харківської школи. Це найвищий результат серед всіх регіонів України», — підкреслив керівник області.

Він наголосив, що розвиток спорту є одним з пріоритетів керівництва регіону. Зокрема, минулоріч фінансування сфери з облбюджету збільшено втричі, цього рокуріч воно є найвищим в Україні.

«Ми прагнемо зберегти спортсменів в Харківській області, створити нормальні умови для тренувань. А тренерський колектив на Харківщині завжди був дуже серйозним, підготовленим і досить суворим. Але так і повинно бути: без дисципліни не буває виховання, без виховання не буває особистості. А наші спортсмени — особистості. Будемо готуватися до зустрічі з вами, підтримувати, вболівати за кожного з вас. Будемо тримати за вас кулаки», — акцентував Ігор Райнін.

Харківські олімпійці та їх тренери, у свою чергу, запевнили, що зроблять все можливе, щоб прославити область і країну.

У ході зустрічі Ігор Райнін вручив спортсменам Харківської області — членам Олімпійської збірної команди України — пам'ятні монети та побажання, а їх тренерам і керівникам спортивних шкіл регіону — сертифікати на отримання необхідного устаткування.

Прес-служба ХОДА нагадує, що 18 липня НОК України оголосив список збірної, яка в серпні боротиметься за медалі ХХХІ Олімпіади. До її складу увійшли 28 спортсменів нашого регіону, ще троє мають шанси також отримати ліцензії. Як розповів директор Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА Віталій Кириленко на прес-конференції, найбільше до збірної потрапило харківських синхроністок — дев’ять спортсменок.

comments powered by HyperComments