Україна здобула другу перемогу на турнірі в Китаї, а також виграла міжнародний товариський турнір

Неділя, 18 грудня 2016, 18:12
У суботу футзальна збірна України розгромила господарів турніру з рахунком 5:0. У складі жовто-синіх двома голами відзначився гравець харківського «Локомотиву», Микола Білоцерківець.
Україна здобула другу перемогу на турнірі в Китаї, а також виграла міжнародний товариський турнір

На товариському турніру «CFA International Futsal Tournament», з якого збірна починає цикл підготовки до Чемпіонату Європи – 2018, українці продовжують впевнено перемагати суперників. У матчі першого туру жовто-сині здобули 3 очки, перегравши В’єтнам (3:1), а сьогодні продемонстрували майстер-клас для Китаю (5:0).

Окрім дублю Миколи Білоцерківця, забитими м’ячами відзначились дебютанти збірної – Ігор Корсун, Михайло Зварич та Михайло Волиняк. Незважаючи на значне омолодження складу команди в порівнянні з Чемпіонатом Світу в Колумбії, харківський «Локомотив» залишається базовою командою для збірної. До головної команди країни були викликані одразу п’ятеро «залізничників» – голкіпер Дмитро Литвиненко, а також польові гравці Богдан Свіридов, Микола Білоцерківець, Олександр і Дмитро Сорокіни.

Ті, хто залишився в розпорядженні Євгена Ривкіна, 2 грудня заповнили паузу в чемпіонаті товариським матчем проти молодіжної збірної України (U-21). «Локомотив» здобув упевнену перемогу з рахунком 3:0, голи в активі Дмитра Бондаря, Артема Рося та Юрія Савенка. 

Заключний матч наша збірна зіграє завтра проти ще одного екзотичного суперника – Мексики. Це буде перша особиста зустріч з цією латиноамериканською командою для збірної України. Щоб здобути золоті медалі товариського турніру, жовто-синім буде достатньо не програти мексиканцям.

Також Україна виграла міжнародний товариський турнір. У заключному матчі «CFA International Futsal Tournament» українські футзалісти розгромили збірну Мексики з рахунком 6:1. Втім, перемога нашій збірній далась не так вже й легко. В дебюті матчу команди обмінялись забитими м’ячами – на гол екс-гравця «Локомотива» Сергія Журби майже одразу відповів Цезар Сальдівар.

Рахунок 1:1 тримався до останніх хвилин першого тайму, коли українцям вдалося зламати опір суперників. Протягом 3-х хвилин жовто-сині відзначились тричі зусиллями Віталія Дзюби, Михайла Зварича та Михайла Грицини. У другому таймі розгром латиноамериканців довершили Микола Грицина та харків’янин Богдан Свіридов.

Таким чином, збірна Україна впевнено перемогла в усіх трьох іграх проти В’єтнаму (3:1), Китаю (5:0) та Мексики (6:1), і здобула золоті нагороди товариського турніру. Вже в понеділок гравці повертаються до Києва, а наступної суботи поновлюються матчі клубної «Екстра-Ліги».

Варто зазначити, що в Китаї оновлена збірна України провела свої перші ігри після Чемпіонату Світу, який у вересні проходив у Колумбії. Вже в квітні 2017 року на нашу команду очікують матчі кваліфікаційного відбору на Чемпіонат Європи-2018. Збірна України потрапила до «групи 3», а її суперниками стануть Хорватія, Бельгія, а також переможець пари Швеція – Чорногорія.           

comments powered by HyperComments