Юлія Світлична ініціюватиме нагородження Олександра Горяїнова орденом «За заслуги» / ФОТО

Справжня Варта  |  Четвер, 24 травня 2018, 08:09
23 травня на стадіоні «Металіст» відбувся прощальний матч легендарного голкіпера харківської футбольної команди та тренера воротарів «Металісту 1925» Олександра Горяїнова.
Юлія Світлична ініціюватиме нагородження Олександра Горяїнова орденом «За заслуги» / ФОТО

Перед матчем головного винуватця свята привітала голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична. Вона вручила Олександру Горяїнову Подяку голови ХОДА та підкреслила значення його, Горяїнова, особистості для харківського футболу.

«У вас, Олександре Сергійовичу, за плечима – великий шлях. Історія тримається на таких людях. Ця людина – абсолютний рекордсмен за кількістю проведених матчів за харківський «Металіст». Людина, яка увійшла в історію як автор найдовшої «сухої» серії чемпіонату України. І це наш земляк – харків'янин. Саме такі люди пишуть історію українського футболу. Саме такими людьми пишається Харківська область», – сказала Юлія Світлична.

Юлія Світлична буде ініціювати перед Президентом України питання нагородження Олександра Горяїнова орденом «За заслуги».

На поле в цей день вийшли дві зіркові команди футболістів: збірна Олександра Горяїнова проти збірної футбольних зірок України. Серед гравців команди Горяїнова, яку очолив багаторічний тренер харківського «Металіста» Мирон Маркевич, – Андрій Березовчук, Едмар, Марко Девіч, Олександр Рикун (який особливо виділявся своєю комплекцією)... Серед гравців збірної зірок (тренер Михайло Фоменко) – Андрій Пятов, Олександр Хацкевич, Максим Шацьких, Андрій Воробей...

 

До речі, вельми відомий харківським вболівальникам по «Металісту» Мілан Обрадович (нині – помічник головного тренера збірної Сербії), котрий спеціально прилетів у Харків поздоровити друга Олександра, а заодне подивитися на комплекції деяких футболістів (зокрема, Рикуна), так і не з'явився на полі. Мабуть, був вражений.

Матч дійсно був не то що товариським, а дружнім. І багато в чому неформальним і неформатним – і арбітр Анатолій Абдула (котрий судить матчі виключно Прем'єр-ліги), й інші учасники футбольного шоу робили «знижку» на жорскість футбольних правил. Навіть Андрій Пятов, якого не просто обіграти, пішов на «піддавки», коли забивав пенальті син Олександра Горяїнова Олексій. Проте, варто, зауважити, далі такіх потурань від Пятова не було.

Звісно, дружня зустріч була в цілому і взагалі прописана заздалегідь (і цього ніхто не приховує – і у даному випадку тут немає нічого поганого), і завершилася з дружнім рахунком 1:1.

comments powered by HyperComments