Збірна Марокко поморочила голову збірній України

Яша Томський  |  П'ятниця, 1 червня 2018, 08:39
А точніше – тренеру збірної Андрію Шевченку: 90 з гаком хвилин, а в решті решт – нуль цілих нуль десятих.
Збірна Марокко поморочила голову збірній України

Як і планувалося, 31 травня збірна України з футболу провела перший з двох запланованих спарингів на травнево-червневому зборі у Женеві. В якості суперника у товариському матчі українській збірній протистояли хлопці з сонячної Африки – із Марокко. Інша справа, що цілі і завдання у команд стояли різні: марроканскій збірній через два тижні грати на Чемпіонаті світу проти непростих суперників з Іспанії і Португалії, а для української збірної матч був – ч̶и̶с̶т̶о̶ ̶п̶о̶р̶ж̶а̶т̶ь̶ ... чисто тренування перед битвами, які намічаються аж у вересні.

У першому таймі гольових шансів було більше у збірної Марокко. На 22-й хвилині Андрій Пятов песунув удар Зіеша в штангу, а чверть години по тому відчайдушним забігом назустріч Амрабат ліквідував вихід один на один. Відповідь була інтеллігентнішою – Коноплянка втілити свою ініціативу на лівому фланзі не наважився. Нескінченні удари у кут теж були даремними.

У перерві Андрій Шевченко освіжив напад, випустивши Бесєдіна, Шапаренка та Марлоса. І таки мав рацію – це дещо поліпшило становище. І навіть принесло результат (ну, якщо, звісно, результатом вважати 0:0). Спочатку Коноплянка вивів на удар Марлоса, але Мендусь успішно зіграв підкатом у штрафний. А потім вже сам Коноплянка замкнув ліву подачу, проте влучив у того ж Мендуся. Дії Шапаренка Марроканці взагалі заблокували.

В цілому й загалом, «нулі на таблі». Гора народила мишу.

Збірній України тепер залишається готуватися до другого спарингу проти Албанії. Який, попри загрози скасування, таки відбудеться. Як з'ясувалося, стадіон, наданий для ігри зі збірною Албанії, не відповідає рівню національних збірних. Там навіть неможливо розмістити глядачів. І ФФУ скерувала листа до ФІФА з цього приводу. Український штаб збірної написав свої причини, албанці – свої, і в принципі, вони співпали. Але ФІФА, як та баба Яга – проти, і прийняла своє рішення. Там дійшли беззаперечного висновку: стадіон у курортному місті Евіан-ле-Бен цілком підходить для матчу такого рівня.

Відтак спаринг з Албанією відбудеться, як і було заплановано, 3 червня.

comments powered by HyperComments