Пересічні харків’яни зможуть спробувати себе в спортивних досягненнях

Юлія Гуш  |  Вівторок, 5 березня 2019, 18:36
В Харкові стартував сьомий сезон спортивного проекту «Я зможу!», в якому беруть участь звичайні харків’яни.
Пересічні харків’яни зможуть спробувати себе в спортивних досягненнях

З березня по травень близько 700 харків’ян отримують можливість змінити своє життя за допомогою спорту та корисних звичок. Вони ставитимуть перед собою конкретні цілі та доводитимуть собі та оточуючим те, що мають достатньо сили та волі для їх досягнення. За словами координаторки проекту Олесі Гончарової, він з самого початку знайшов відгук серед мешканців міста.  

«Дуже хотілося зрозуміти, наскільки багато людей займається спортом, наскільки люди хочуть чогось досягати в плані якихось там спортивних досягнень, – розповіла вона, – і з самого початку, ще в першому сезоні, ми стартували дуже швидко. Буквально за 2 тижні ми прийшли до того, які саме хочемо бачити категорії. І в першу секунду до нас зареєструвалося 300 осіб. Це були не спортсмени, не спортивні люди. А просто звичайні харків’яни, які хотіли досягнути якоїсь спортивної мети».  

В проекті беруть участь люди різного віку – від школярів до пенсіонерів. Всі вони можуть досягнути певних результатів в таких категоріях, як «бойові мистецтва», «схуднення», «танці», «скелелазіння» «кросфіт». Найбільш цікавим заняттям в межах проекту, за словами Гончарової, є стрибки з парашутом. За її словами, вони особливо популярні серед жінок та дівчат – їх було 70% серед тих, хто вперше подолав висоту.

Як зазначила Тала Полянська, директорка спортклубу «Уніфехт», даний проект дає можливість пізнати  людей, отримати від них зворотній зв’язок. Організатори можуть поспілкуватися з учасниками, які раніше і не думали зв’язувати своє життя зі спортивними досягненнями. Також проект дає їм можливість популяризувати ті види спорту, з якими пов’язана їх основна діяльність.  

«Було дуже важливо популяризувати цей спорт, – зазначила Ганна Ульянченко, президент федерації Поул спорту та повітряної акробатики, –  тому що ставлення до нього подвійне. І хоча федерація існує 6 років, і змагання проходять 6 років, і збірні виїжджають на міжнародні чемпіонати –  все одно залишається упереджене ставлення з боку вікового покоління».  
 

 

comments powered by HyperComments