Хатія Деканоідзе: Новий принцип поліції — орієнтація на суспільство (відео)

Середа, 8 червня 2016, 18:50
Комісії почали відбирати дільничних офіцерів поліції і слідчих. Перша запрацювала на Київщині, незабаром до неї приєднаються ще шість областей і Київ, де вже завершено процес переатестації.
Хатія Деканоідзе: Новий принцип поліції — орієнтація на суспільство (відео)

Про це повідомила глава НП Хатія Деканоідзе під час спільної прес-конференції з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим. Набір планують за двома напрямками – дільничних офіцерів поліції і слідчих.

«Поліція переходить на новий принцип – «Поліція для суспільства». Це дуже важливий напрямок. Тож ми вважаємо, що нові дільничні – нові люди, «нова кров» – які прийдуть в Національну поліцію України, будуть точно зорієнтовані на суспільство, займуть нове місце в наших структурах», – підкреслила Хатія Деканоідзе.

Глава Нацполіції зазначила, що анкета для претендентів розміщена на сайті поліції Київської області. Кожен бажаючий може перейти за гіперпосиланням і заповнити її. Після цього розпочнеться шестиетапний відбір кандидатів (тестування загальних навичок, медична комісія, перевірка фізичної підготовки, психологічна перевірка, співбесіда та спецперевірка).

«Коли ми набирали патрульних поліцейських, ми створили абсолютно новий принцип відбору – прозору систему, яка є важливою для реформування», – наголосила Хатія Деканоідзе.

Міністр внутрішніх справ зазначив, що в органах поліції України працює 9100 дільничних офіцерів поліції. Вакантними залишаються 1140 посад. Крім того, в поліції зараз служать понад 10,5 тисяч слідчих, 143 з них вже пройшли перепідготовку. Поки у слідчих підрозділах вакантні 1370 посад. За словами Арсена Авакова, після перепідготовки мінімальна зарплата поліцейського становитиме шість тисяч гривень. Мінімальну зарплату для слідчих визначено на рівні 10 тисяч гривень.

comments powered by HyperComments