Верхівка Санепідслужби розікрала щонайменше 400 000 гривень

Четвер, 30 червня 2016, 17:31
По всій країні одночасно проводяться обшуки, допитуються головні санітарні лікарі областей.
Верхівка Санепідслужби розікрала щонайменше 400 000 гривень

«В робочому кабінеті затриманий головний санітарний лікар України Святослав Протас з начальником департаменту Санітарної служби України Чепурним. Одночасно по всій країні, проводяться обшуки, допитуються 19 головних санітарних лікарів областей, частина з яких також будуть затримані! Група чиновників, на чолі з Протасом, розробила і впровадила злочинну схему по розкраданню великої суми бюджетних коштів. На переведенні в готівку та отриманні першого ж траншу викрадених коштів (400 000 грн), учасники афери були затримані», — пише міністр.

Він повідомляє, що Протаса затримано як організатора розкрадань. «Він діяв цинічно — попередньо змовившись про те, як і за якими правилами викрадатимуться та відмиватмуться бюджетні гроші. Всім довели правило і «обов'язки» — і всі погодилися брати участь в афері. І тільки один (!) сказав — ні», — акцентує Арсен Аваков.

Розслідування і спецоперацію спільно проводили Нацполіція і НАБУ. Оперативники задокументували 11 фактів вимагання та отримання Протасом хабарів від підлеглих.

«Керівник Держсанепідслужби України надав злочинну вказівку ряду директорів відповідних державних обласних установ, згідно із якою останнім та їх заступникам буде виплачено премію до Дня медичного працівника у розмірі двох місячних посадових окладів, один з яких вказані особи можуть залишити собі, а інший повинні передати йому», — повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро. У НАБУ уточнюють, що метою корупційної схеми було «заволодіння бюджетними грошовими коштами під виглядом виділення премій до Дня медичного працівника України».

Кримінальне провадження було розпочате детективами Бюро 14 червня 2016 року за ознаками правопорушення за попередньою правовою кваліфікацією ч.4 ст.191 Кримінального кодексу України («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»). Досудове розслідування триває.

comments powered by HyperComments