Профспілки погрожують владі всеукраїнським страйком

Четвер, 7 липня 2016, 13:52
Тисячі представників федерацій профспілок України вийшли на Всеукраїнський марш протесту і рушили від парку Шевченка до стін Кабінету міністрів і Верховної Ради.
Профспілки погрожують владі всеукраїнським страйком

Як повідомляють «Українські новини», протестувальники заблокували проїжджу частину від Кабміну до Марііінского парку і зайняли всю площу перед парламентом. Вони вимагали від влади «рипинити експерименти над своїм народом і забезпечити українцям гідне життя», підвищення мінімального прожиткового мінімуму, збільшення зарплати і скасування шокового подорожчання ціни на газ і тарифів на житлово-комунальні послуги для населення.

За даними організаторів, в акції взяли участь більше 30 тисяч людей з 20 регіонів України.

Представники профспілок наголосили, що це попереджувальна акція і її мета нагадати, що влада в Україні належить народові. Якщо влада ігноруватиме вимоги профспілок, вони ініціюватимуть проведення всеукраїнського страйку.

До мітингувальників вийшли представники Кабміну. Вони зауважили, що прирівнявши ціни на газ до ринкових, уряд не дистанціювався від людей, а навпаки – потурбувався про тих, хто не в змозі буде оплатити житлово-комунальні послуги.

«Всі, хто потребує допомоги – отримає субсидію від держави. Наприклад, якщо українець з доходом 4134 грн. на місяць у місті Києві до підвищення цін тарифів у опалювальний сезон 2015/2016 років сплачував за житлово-комунальні послуги близько 1153 гривень на місяць, після підвищення цін і тарифів цей же українець у разі звернення за субсидією в опалювальний сезон 2016/2017 років буде сплачувати 916,2 грн. на місяць і отримає субсидію у розмірі 1154,7 грн. на місяць», – пояснив директор департаменту державної соціальної допомоги Міністерства соціальної політики України Віталій Музиченко.

Паралельно Кабмін готує пакет законопроектів щодо суттєвого реформування системи оплати праці, які дозволять підвищити соціальні стандарти і покращити матеріальне становище українців. У вересні вони разом із проектом Державного бюджету на 2017 рік будуть подані до Верховної Ради. Мова йде перш за все про підвищення мінімальної зарплатні й детінізації фонду заробітної плати.

 

comments powered by HyperComments