Адвокат Кернеса проходить по справі про відмивання грошей

П'ятниця, 8 липня 2016, 10:41
Він такий не один — Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) розслідує низку справ та проводить масові обшуки. Адвокатські спільноти стали на захист своїх прав.
Адвокат Кернеса проходить по справі про відмивання грошей

НАБУ звинуватило Андрія Циганкова в допомозі відмивання грошей колишнього народного депутата Олександра Онищенка. «Вказаною діяльністю за даними слідства займалися, зокрема, адвокати А.Циганков, О.Копусь та В.Маковський. На причетність до вказаного злочину перевіряються й інші особи, в тому числі й адвокати», — йдеться у повідомленні Бюро.

Зазначимо, Верховна Рада проголосувала за зняття недоторканності з народного депутата Олександра Онищенка, а також дала дозвіл на його арешт і затримання. Сам Онищенко у залі присутній не був, заявивши, що знаходиться в Австрії. Це притому, що раніше Онищенко заявляв, що не буде втікати з України. Генпрокурор Юрій Луценко сказав, що Онищенка оголосять в міжнародний розшук. НАБУ підозрює нардепа у створенні злочинного угрупування з метою розкрадання коштів.

На своїй фейсбук-сторінці Циганков звинувачення відкинув та пообіцяв захищати себе у суді: «Адвокат Андрій Циганков, мої колеги по офісу, співробітники і члени моєї команди ніколи не здійснювали реєстрацію фіктивних суб'єктів підприємницької діяльності та не супроводжували їх незаконну діяльність, спрямовану на конвертацію в готівку коштів, отриманих від реалізації природного газу, видобутого в межах комунальної діяльності з ПАТ «Укргазвидобування».

За інформацією NewsОne, чоловік терміново залишив Україну та вилетів до Німеччини. «Я перебуваю в Європі. Щойно приземлився і змушений був полетіти саме в Європу. Вилітав в перший-ліпший рейс. Я перебуваю у Франкфурті. Я не приймав рішення на скільки, але в будь-якому випадку надовго тут залишаться мій комп'ютер, телефон і досьє, яке було зібрано», — розповів він.

Слід зауважити, що НАБУ проводить масові обшуки у адвокатів. Національна асоціація адвокатів України повідомляє, що заплановано понад 70 перевірок, які пов’язані з діяльністю захисників. У відповідь на новину юристи почали флешмоб: у коментарях на фейсбук-сторінці залишають прохання зачекати з обшуком, бо у них «не прибрано», «дуже небезпечна дружина», «посуд не помитий» тощо. НАБУ погрожує санкціями за тролінг.

На сайті президента зареєстровано петицію з вимогою припинити порушення прав адвокатів.

Нагадаємо, що Андрій Циганков представляє міського голову Харкова Геннадія Кернеса на судовому процесі, що триває у Полтаві. Мера звинувачують у викраденні людини, тортурах і погрозах убивства. Наступне засідання відбудеться 11 липня.

Фото — facebook.com.

comments powered by HyperComments