За блокування децентралізації в Україні звільняють чиновників

Понеділок, 11 липня 2016, 12:52
Мінрегіон просить повідомляти про блокування владою на місцях процесу добровільного об'єднання громад.
За блокування децентралізації в Україні звільняють чиновників

«До Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України надходять звернення від органів місцевого самоврядування щодо неприхованого супротиву з боку місцевих державних адміністрацій стосовно ініціатив місцевих територіальних громад сіл, селищ міст щодо їх добровільного об’єднання з метою підвищення спроможності таких громад. З метою упередження зволікань з боку місцевих державних адміністрацій або блокування рішень органів місцевого самоврядування щодо добровільного об’єднання територіальних громад, просимо своєчасно інформувати Міністерство про подібні факти  для відповідного реагування», — йдеться в офіційному листі, адресованому всеукраїнським асоціаціям органів місцевого самоврядування.

Раніше Перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства В’ячеслав Негода заявляв про прецеденти звільнення чиновників, в діях яких мало місце стримування процесу об’єднання або змушування до об’єднання громад, повідомляє Урядовий портал.

Нагадаємо, Старосалтівська є першою об’єднаною громадою в області. 27 березня 2016 року у Старому Салтові відбулися перші вибори депутатів селищної ради об'єднаної територіальної громади та селищного голови. Тепер там вирішують, як жити далі.

Ще одна об'єднана громада — Мереф'янська — утворилася наприкінці березня.

Найближчим часом планується створення Пісочінської об’єднаної громади, до складу якої увійдуть Пісочин, Коротич і Березівка. На останньому пленарному засіданні облради 23 червня ухвалено проект рішення, який передбачає внесення змін в план формування певних територій. Документом передбачено об'єднання Височанської селищної ОТГ (з Бабаївської, Покотилівської селищних та Яковлівської сільської ради Харківського району), Мереф’янської міської ОТГ (з Мереф’янської міської ради та Утківської селищної ради), Малинівської та Чкаловської селищних ОТГ замість Малинівської об’єднаної територіальної громади.

Також у планах — об'єднання громад с. Куряжанка, с. Подвірки, с. Сіряки, смт Солоницівка, смт Пересічне, с. Березівське і с. Курортне. Таке рішення прийнято 22 червня на сесії Пересечанскої сільради.

Вибори у деяких новостворених об’єднаних тергромадах відбудуться в липні.

comments powered by HyperComments