В Україні відтепер — п’ять освітньо-кваліфікаційних рівнів

Понеділок, 11 липня 2016, 13:11
Цьогоріч українські виші набирають «спеціалістів» востаннє.
В Україні відтепер — п’ять освітньо-кваліфікаційних рівнів

Як повідомляє канал 24, Міністерство освіти та науки скасувало освітньо-кваліфікаційний рівень спеціаліста. Раніше отриманий диплом прирівнюється до диплому магістра. Тобто на дипломах все одно писатимуть «спеціаліст», але студенти автоматично вважатимуться магістрами.

Відтепер в Україні буде п’ять освітньо-кваліфікаційних рівнів: молодший бакалавр, бакалавр, магістр, доктор філософії та доктор наук. Відтак, отримання бакалавра вже означатиме здобуття повної вищої освіти. Зникає поняття «кандидат наук».

Ті, хто захищатиме кандидатську дисертацію, стануть докторами філософії. А нинішні кандидати за власним бажанням зможуть отримати диплом доктора філософії.

Нагадаємо, з 11 липня стартувала вступна кампанія до українських вишів. Цьогоріч запровадили низку нововведень. Зокрема, документи до вступу подаються через Інтернет. Студентів набирають за новим переліком спеціальностей. Не зважаючи на відміну ВР пільг, під час вступу продовжують діяти міністерські норми та правила окремих вишів. Водночас, експерти зауважують, що використання «ваучерного» принципу розподілу бюджетних місць створює ризик надмірної концентрації їх у найпопулярніших вишах країни.

comments powered by HyperComments