Літньої відпустки не братимуть 63 відсотки українців

Середа, 27 липня 2016, 13:32
Такі дані опитування Київського міжнародного інституту соціології.
Літньої відпустки не братимуть 63 відсотки українців

Соціологи з’ясували, що більшість мешканців України не мають фінансової можливості на відпочинок, тому проведуть відпустку на дачі чи в заміському будинку. 2 відсотки планують поїздки за кордон.

«Щорічна відпустка в країні – 24 календарних дні. Однак мають українці здебільшого два тижні. А часто – лише сім вільних від роботи днів. За опитуваннями у Києві, Харкові, Одесі, Львові і Дніпрі – люди бояться брати довшу відпустку. 53 відсоткам не вдається вписати її у робочий графік. 32 відсотки опитаних думають, що робота в офісі без них зупиниться. Понад 41 – не хочуть видатись ледачими в очах начальства. 78 відсотків – розраховують отримати компенсацію за невикористані дні», — пише «Gazeta.ua», зазначаючи, що респонденти могли обирати більше однієї відповіді, тому сумарно результати опитування перевищують 100%.

Відсутність вихідних і відпусток приводить до ослаблення імунітету і підвищення ризику серцевих хвороб. «За умов тижневої відпустки треба знати: фактично ваш відпочинок зводиться до чотирьох днів, бо протягом перших трьох минатиме втома», — йдеться у статті.

comments powered by HyperComments