З вибором міста для "Євробачення-2017" виникла затримка

Четвер, 28 липня 2016, 11:30
Де відбудеться європейський пісенний телеконкурс, буде визначено за один-два тижні.
З вибором міста для "Євробачення-2017" виникла затримка

"Є багато різних моментів, питання безпеки та інші, в тому числі і фінансових від міст, – сказав міністр культури Євген Нищук в ефірі "5 каналу". – Але це наступна фаза, яка потребує технічного часу, після чого ми прислухаємося до думки Європейського мовного союзу і рішенням оргкомітету оголошуємо це місто. Я не називаю зараз дати: звичайно, це може бути десь тиждень, може до двох, але десь приблизно так".

Нищук підкреслив, що в правилах проведення "Євробачення" не прописано, коли саме повинно бути визначене місто для проведення конкурсу, тому затримка тут не є критичною.

Напередодні на сайті відомства з’явилася інформація про перенесення оголошення міста, що прийме пісенний конкурс, на невизначений термін. Причиною була затримка з фінансовими гарантіями, але пізніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман повідомив, що уряд надав Європейському мовному союзу гарантії в розмірі 15 млн. євро для підготовки і проведення пісенного конкурсу.

Як написав на своїй фейсбук-сторінці гендиректор Національної телекомпанії України Зураб Аласанія, остаточний вибір міста відкладений за погодженням з інспекторами Європейського мовного союзу (ЕВС), генеральним продюсером "Євробачення" Йоном Ола Сандом і спостерігачем від Наглядової ради "Євробачення" Надьєю Буркхард.

Він зазначив, що Київ, Дніпро і Одеса, які пройшли у фінал конкурсу, "кожне по своєму показали просто фантастичне прагнення до прийому величезного европейського шоу.

І кожне з міст має свої вади. В когось вони технічні чи технологічні. В когось — фінансові. В когось навіть політичні". За таких умов експерти не хочуть діяти поспіхом, тепер кожне місто має уточнити питання, що зацікавили інспекторів, і лише після цього буде зроблено вибір.

Нагадаємо, "Євробачення-2016" у Стокгольмі виграла Джамала з піснею "1944". За правилами, наша країна прийматиме наступний конкурс. Заявки на проведення "Євробачення-2017" Київ, Дніпро, Львів, Одеса, Харків і Херсон. У фінал конкурсу вийшли Київ, Дніпро і Одеса.

comments powered by HyperComments