В Україні взялися відновлювати аеропорти

Понеділок, 1 серпня 2016, 12:25
Мінінфраструктури планує створити Держагенцію інфрастуктурних проектів і відкрити ще десять аеропортів.
В Україні взялися відновлювати аеропорти

«Ми хочемо створити Агентство інфраструктурних проектів, зусилля якого, в першу чергу, будуть спрямовані на реконструкцію тих аеродромів, які вже готові надавати свої послуги в авіаційній сфері», — сказав міністр інфраструктури Володимир Омелян.

До того ж, пише УНІАН, у міністерстві працюють над розвитком мережі регіональних аеропортів. Це визначено затвердженою Кабміном державною цільовою програмою розвитку 17 аеропортів до 2023 року. Поміж іншим, у планах — збільшення кількості працюючих в Україні аеропортів.

«Ми зараз маємо близько 10 аеропортів, але хочемо запустити фактично близько 20, які зможуть функціонувати в повноцінному режимі, приймати рейси як регіональні, так надалі — і міжнародні», — сказав Омелян.

Як нагадує видання, плани створення подібного агентства озвучувалися попередньою владою ще на початку 2014 року. Ще 17 січня 2014 року було підписано указ про створення Нацагентства інфраструктурних проектів України. Відомство мало опікуватися розвитком туристичної, транспортної та соціальної інфраструктури. В кінці лютого Кабмін затвердив Державну цільову програму розвитку аеропортів України на період до 2023 року, на виконання якої планується виділити 8,7 млрд. грн. Згідно з цією програмою, планується створення і розвиток єдиної державної мережі аеродромів, а також їх передача до сфери управління Міністерства інфраструктури. Зокрема, програма передбачає повернення в державну власність з комунальної аеродромів міжнародних аеропортів «Дніпропетровськ», «Київ» (Жуляни), «Харків», «Одеса», а також втраченого для України в результаті анексії Криму аеродрому аеропорту «Сімферополь» і зруйнованого внаслідок військових дій на Донбасі аеропорту «Донецьк». Програмою також заплановано збільшення загального пасажиропотоку українських аеропортів до 24,3 млн. пасажирів до 2023 року.

comments powered by HyperComments