Відсьогодні українці можуть змінити внутрішній паспорт на «посвідчення особи»

Субота, 1 жовтня 2016, 10:12
Але поспішати не обов'язково: процес заміни паспортів-книжок на нові паспорти-картки буде відбуватися протягом чотирьох років.
Відсьогодні українці можуть змінити внутрішній паспорт на «посвідчення особи»

З 1 жовтня набирає чинності закон, згідно з яким внутрішнім паспортом-карткою можуть обзавестися не тільки 16-річні підлітки, які отримують документ вперше, але і інші громадяни України. Як повідомили в прес-службі ДМС України, законом передбачений місячний термін для приведення у відповідність нормативно-правових актів. Міграційна служба вже підготувала необхідні проекти постанов КМУ, і найближчим часом вони будуть розглянуті урядом. Очікується, що після прийняття цих актів, громадяни зможуть отримати паспорт-картку замість вклеювання фотографій в паспорт при досягненні 25 і 45 років – у випадках зміни прізвища, а також замість втрачених або зіпсованих документів.

Міграційна служба вже провела через систему «Prozorro» тендер на закупівлю обладнання для територіальних підрозділів. Воно буде встановлено у всіх підрозділах ДМС до кінця поточного року.

«Проведена масштабна робота з інформування всіх зацікавлених відомств, що працюють з документами громадян, – «Укрпошти», «Укрзалізниці», банківської сфери, Нацполіціі тощо», – повідомляє прес-служба ДМС України.

До речі, заяву на оформлення паспорта-картки, а також закордонні паспорти після прийняття цих актів можна буде подати також і в центри надання адміністративних послуг. Міграційна служба запевняє, що для них теж закуплено необхідне обладнання.

Процес заміни паспортів-книжок на нові паспорти-картки буде відбуватися протягом чотирьох років. Документи, видані раніше громадянам, і в подальшому залишаються в силі, а тому поспішати з заміною немає необхідності.

comments powered by HyperComments