Влада не збирається підвищувати пенсійний вік - віце-прем’єр

Вівторок, 17 січня 2017, 12:41
Але підвищення пенсійного віку для жінок триває і зараз, поступово
Влада не збирається підвищувати пенсійний вік - віце-прем’єр

Чинний Уряд і чинна влада не зроблять жодних кроків щодо підвищення пенсійного віку. Про це в інтерв’ю 5 каналу заявив Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.

«Я хочу вам сказати про те, що у нас немає ніяких зафіксованих зобов’язань підвищувати пенсійний вік. Цього немає ні в Меморандумі з МВФ, ні в наших зобов'язаннях перед іншими інституціями. І хочу вам сказати, я переконаний, що нинішній Уряд і нинішня влада не зроблять жодних кроків щодо підвищення пенсійного віку», - сказав він.

«Адже я просто всім нагадаю, підвищення пенсійного віку для жінок триває і зараз, поступово. І це є наслідком тої реформи, яку провів свого часу Янукович-Азаров у 2011 році», - зауважив Павло Розенко, - повідомила його прес-служба.

Але, за словами представника МВФ Джеррі Райса, для нових траншів Україна повина виконати додаткові умови МВФ, серед яких підвищення пенсіoннoгo віку, скорочення кількості держслубовців і бюджетників і відкриття земельнoгo ринку. райс відзначив, що це лише рекомендації і зовсім не керівництво до дії для украінскoї влади.

Нагадаємо, що за даними міністра соціальної політики Андрія Реви,  в Україні налічується 16 мільйонів офіційно зайнятих громадян - близько 53% від кількості працездатного населення. Інші або не працюють, або працюють неофіційно.

comments powered by HyperComments