Для Харківщини актуальне забезпечення виборчого права для вимушених переселенців - Світлична

Четвер, 16 лютого 2017, 10:03
Юлія Світлична визначила зацікавленість регіону в дискусії на цю тему на засіданні Моніторингового комітету Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи, у якому вона зараз бере участь
Для Харківщини актуальне забезпечення виборчого права для вимушених переселенців - Світлична

«Серед найбільш актуальних для нас проблем, які будуть порушені на засіданні, - питання забезпечення виборчого права для вимушених переселенців, біженців та мігрантів на виборах місцевого рівня, - зазначила голова ХОДА. - Окрема дискусія запланована на тему міграції, яка зараз дуже актуальна для Європи в цілому. Зокрема, будемо ділитися досвідом роботи у сфері інтеграції переселенців».

Раніше губернаторка заявила, що Харківщина готова к партнерським відносинам з ОБСЄ у встановленні європейських норм у сфері безпеки.

«З огляду на геополітичне становище області, ми запроваджуємо низку заходів, що забезпечують безпеку в регіоні. Завдяки спільній системній стратегічній роботі органів влади і всіх силових структур, ситуація в області стабільна і абсолютно контрольована», - цитує губернаторку прес-служба ХОДА.

Нагадаємо, у жовтні 2016 року Юлія Світлична була обрана Віце-президентом Палати регіонів Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи, вона входить до складу Бюро Конгресу та є членом Моніторингового комітету КМРВРЄ.

Моніторинговий комітет КМРВРЄ стежить за дотриманням зобов'язань державами - членами Європейської хартії місцевого самоврядування, а також готує звіти про стан місцевої та регіональної демократії в Європі й моніторить окремі питання, що стосуються місцевої та регіональної демократії в країнах - членах Хартії.

 

comments powered by HyperComments