Майдан пробудив патріотичний дух нашого народу - Порошенко про Героїв Небесної Сотні

Понеділок, 20 лютого 2017, 13:41
Президент України вшанував пам`ять тих, хто віддав усе за цінності, що дорожчі за життя
Майдан пробудив патріотичний дух нашого народу - Порошенко про Героїв Небесної Сотні

У День Героїв Небесної Сотні президент України Петро Порошенко звернувся до нації.

"Сьогодні ми вшановуємо пам’ять Героїв Небесної Сотні – наших мужніх співвітчизників, які віддали життя за свободу й незалежність України, за право свого народу стати рівноправним членом спільноти вільних націй, за демократичні принципи, що гарантують кожній людині повагу до її гідності та можливість вільно жити і розвиватися.

Доленосні події, які відбулися три роки тому у самому серці України, сколихнули увесь світ. Перемога Революції Гідності зірвала давно виплекані плани Москви щодо упокорення України, поступового перетворення її у підімперську колонію та подальшої експансії.

Самовідданість і жертовність лицарів Майдану пробудила патріотичний дух нашого народу та показала усім, що є цінності, дорожчі навіть за власне життя. Завдяки героїчному чину цих людей ми живемо уже в іншій державі, вповні усвідомлюємо себе великим, гордим народом.

Герої не вмирають!"

Порошенко також заявив у Facebook, що спорудження Меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні як місця національної пам’яті – це "наше всенародне завдання".

День Героїв Небесної Сотні - пам'ятний день, що відзначається в Україні 20 лютого.

 

 

comments powered by HyperComments