Райнін перевірив хід підготовки до проведення в Україні чемпіонату Європи з боксу

Четвер, 18 травня 2017, 10:56
Вперше в Україні пройде "досить серйозний, іміджевий захід"
Райнін перевірив хід підготовки до проведення в Україні чемпіонату Європи з боксу

На цьому наголосив голова Адміністрації Президента України Ігор Райнін під час засідання Організаційного комітету з проведення в Україні чемпіонату Європи з боксу. Тому, за його словами, "від того, як ми його проведемо, залежить не лише імідж спорту України, а держави загалом».

Учасники зустрічі обговорили питання щодо проведення змагань, які відбудуться у Харкові з 14 по 25 червня, та скоординували позиції. 

Міністр молоді та спорту Ігор Жданов поінформував присутніх про стан підготовки до чемпіонату. Він, зокрема повідомив, що на сьогоднішній день затверджено план заходів, який погодили всі задіяні органи державної влади та передбачено фінансування у обсязі 2 млн 150 тис грн. «Практично всі заходи вже виконані або у стані виконання», - констатував Міністр. Окрему увагу Ігор Жданов звернув на питання забезпечення трансляції змагань національними ЗМІ.

Президент федерації боксу Володимир Продивус повідомив, що українська команда готується до чемпіонату і зазначив, що Федерація отримує підтримку від усіх задіяних у його проведенні. Він повідомив, що на даний час Україна отримала близько 40-ка заявок про участь, тобто очікується майже 300 спортсменів.

Заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Анатолій Бабічєв доповів про стан підготовки інфраструктури, яка буде задіяна під час чемпіонату. За його словами і зал, і місця для тренування та проживання спортсменів вже готові. Також вже відібрані волонтери-перекладачі з англійської, французької та німецької мов, які працюватимуть із делегаціями, повідомив він.

Глава Адміністрації Президента особливо акцентував на питанні забезпечення безпеки учасників змагань та вищезазначених об’єктів, вболівальників, посилену антитерористичну охорону. «Маємо діяти на упередження», - підкреслив Ігор Райнін.

Нагадаємо, що після рішення виконкому Європейської конфедерації боксу щодо проведення чемпіонату Європи голова ХОДА Юлія Світлична відзначила, що в регіоні буде вжито всіх необхідних заходів для гарантування безпеки спортсменів та вболівальників.

Також фінал Кубка України відбувся 17 травня в Харкові саме завдяки спільній роботі керівника Харківської області та головного футбольного функціонера країни. Восени минулого року Юлія Світлична й Андрій Павелко підписали меморандум про співпрацю, метою якого стало відродження харківського футболу та повернення великого футболу на стадіон «Металіст». Уже в листопаді 2016 року на стадіоні, який приймав Євро-2012, пройшов перший за три роки міжнародний матч - між збірними України та Сербії. А в грудні виконком Федерації футболу України одноголосно прийняв рішення про проведення в Харкові фінального матчу Кубка України з футболу.

comments powered by HyperComments