Уряд відпустив ціни на продукти харчування "у вільне плавання"

Четвер, 8 червня 2017, 16:05
Кабінет міністрів України скасував державне регулювання цін на продукти харчування
Уряд відпустив ціни на продукти харчування "у вільне плавання"

Головна мета цих змін - зниження адміністративного тиску на бізнес, усунення надмірного втручання держави в економічні процеси, розвиток конкуренції та дебюрократизація (дерегуляція) у сфері ціноутворення. Про це йдеться в постанові Кабміну №394 від 7 червня 2017 року, - повідомляє «Справжня Варта».

Дія постанови поширюється на граничні торговельні надбавки до оптової ціни виробника на борошно, хліб, макаронні вироби, крупи, цукор, яловичину, свинину і м'ясо птиці, ковбасні вироби варені, молоко, сир, сметану, масло вершкове, олію соняшникову, яйця курячі не вище 15%, а також на граничні рівні рентабельності та торговельні надбавки на дитяче харчування, граничні розміри плати за послуги, що надаються у торговельних об'єктах, на ринках з продажу продовольчих та непродовольчих товарів, на граничні рівні цін, нормативи рентабельності (у розмірі не вище 20%) за надання в оренду торгових приміщень (площ), торговельно-технологічного та/або холодильного устаткування у торговельних об'єктах, на ринках з продажу продовольчих та непродовольчих товарів.

Як раніше писала «Справжня Варта», усіх українців обклали новим "податком", який знизить загальні витрати родини.

З 1 травня абонплату зобов'язані будуть платити всі громадяни України. Це передбачено меморандумом з Міжнародним Валютним Фондом (МВФ), якого опублікував Мінфін.

Абонплату треба платити не тільки в опалювальний сезон, а на протязі всього року.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments