Служба безпеки викрила українських зрадників в мережах «Вконтакте» та «Одноклассники»

Четвер, 31 серпня 2017, 10:01
Правоохоронці встановили та затримали проросійських пропагандистів у Київській, Львівській, Черкаській, Хмельницькій, Харківській, Чернігівській, Івано-Франківській, Дніпропетровській та Сумській областях
Служба безпеки викрила українських зрадників в мережах «Вконтакте» та «Одноклассники»

Вони створили низку ресурсів у соцмережах, які використовували для закликів до захоплення державної влади, поширення антиукраїнських матеріалів, підтримки військової агресії РФ проти України, просування ідей створення так званої «Новоросії», - повідомляє «Справжня Варта»

Агітатори, яких фінансували куратори з російських спецслужб, отримали завдання активізувати антиукраїнську пропаганду саме напередодні Дня Незалежності.

Основним завданням кремлівських інформаційних найманців було створення картинки несприйняття центральної влади у декількох регіонах країни. Зловмисники, за вказівкою російських кураторів, зокрема, публікували заклики до повалення конституційного ладу, державної влади та порушення територіальної цілісності в країні.  

Під час обшуків за місцями проживання фігурантів справ співробітники спецслужби вилучили комп’ютерну техніку та мобільні пристрої з доказами отримання завдань від російських кураторів та розміщення антиукраїнських матеріалів.

За виявленими фактами відкрито низку кримінальних проваджень за ст. 109 (дії спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України), 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) та ст. 436-1 (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) Кримінального кодексу України.

Триває досудове слідство, - повідомили у СБУ.

Як раніше писала «Справжня Варта», санкції щодо російських соцмереж підготовувала Рада національної безпеки і оборони України, а рішення Ради / від 28 квітня 2017 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)" / введено в дію Указом Президента України Петра Порошенка №133/2017 від 15 травня 2017 р.

Крім заборони економічного діяльності окремих громадян і підприємств РФ, указ передбачає заборону інтернет-провайдерам здійснювати послуги з доступ до сайтів Яндекс, Доктор Веб, Лабораторія Касперського, Mail.ru, соціальних сетян Однокласники і Вконтакте. "Заборона Інтернет-провайдерам надання послуг доступу користувачам мережі Інтернет до ресурсів сервісів" Mail.ru "(www.mail.ru) і соціально-орієнтованих ресурсів" Вконтакте "(www.vk.com) і" Однокласники "(www.ok. ru) ", ​​- йдеться в описі санкцій проти Mail.ru.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments