Вакцинація від грипу стала платною

Середа, 8 листопада 2017, 09:03
Більшості громадян доведеться купувати вакцину за власні гроші
Вакцинація від грипу стала платною

Виняток - медичні працівники та малозабезпечені пацієнти з груп ризику, - повідомляє «Справжня Варта».

Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров’я.

Центри первинної медико-санітарної допомоги планують вакцинувати перш за все медичних працівників, адже вони перебувають у постійному контакті з хворими, а також малозабезпечених пацієнтів з груп ризику. У Харківському районі розраховують, що зможуть провести безкоштовну вакцинацію для медичних працівників, дітей від 6 місяців до 1 року, та дітей від 1 до 14 років, які часто хворіють. Щеплення від грипу проводиться за побажанням пацієнта або його батьків, у випадку неповнолітніх.

Особливо важливими профілактичні щеплення для людей із групи ризику – дітей, вагітних тапороділль, осіб, старших 65 років, осіб з ослабленим імунітетом, онкологічними, хронічними та неврологічними (хвороби головного та спинного мозку, церебральний параліч, епілепсія, інсульт, розумова відсталість) захворюваннями, ожирінням, а також медичних працівників. Для цих людей грип становить особливу загрозу.

Окрім лікарень і Центрів первинної медико-санітарної допомоги, вакцини за кошти місцевих бюджетів придбали ряд психоневрологічних інтернатів, дитячих будинків, інтернатів для громадян похилого віку та інвалідів.

Усі решта можуть самостійно придбати вакцину і зробити щеплення у комунальній або приватній клініці.

Як раніше писала «Справжня Варта», Харківщина на порозі епідемії грипу.

Але, за даними Харківського лабораторного центру, епідемічний поріг поки що не перевищено. 

Найвищий показник захворюваності зареєстровано у м. Ізюм – 504,58, найнижчий у м. Первомайський – 40,36 на 100 тис. населення.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments