Сьогодні в Україні - день тиші перед голосуванням за президента

Субота, 30 березня 2019, 11:05
Напередодні виборів в Україні оголошено день тиші - сьогодні, 30 березня, в країні заборонена будь-яка політична реклама і агітація.
Сьогодні в Україні - день тиші перед голосуванням за президента

Згідно з українським законодавством, о 24 годині останньої п'ятниці перед виборами в Україні забороняється проведення передвиборної агітації.

Так, з цього моменту забороняється проведення зустрічей кандидатів у президенти з виборцями, мітингів, публічних дебатів, круглих столів та прес-конференцій щодо передвиборних програм та політичної діяльності кандидатів у президенти. Крім того, забороняється розміщення в ЗМІ політичної реклами, виступів, інтерв'ю, фільмів про кандидатів; розповсюдження виборчих листівок, агітаційних матеріалів, встановлення агітаційних наметів.

Також, згідно з законом, забороняється розміщення агітаційних матеріалів та політичної реклами на носіях зовнішньої реклами; проведення концертів, вистав, змагань за підтримки кандидата, а також поширення інформації про таку підтримку.

Крім того, під забороною публічні заклики голосувати або не голосувати за певного кандидата або публічна оцінка його діяльності.

Порушення заборони тягне за собою адміністративну відповідальність.

Вибори в Україні відбудуться 31 березня, виборчі дільниці відкриються о 08:00 і буду працювати до 20:00. Взяти участь у голосуванні можуть усі громадяни України, які досягли 18 років.

За материалами РБК-Україна.

comments powered by HyperComments