В Україні від COVID-19 в першу чергу щеплять медиків, освітян і людей із групи ризику

Вівторок, 15 вересня 2020, 11:15
Про це учора Міністр охорони здоров’я розповів під час візиту в Чернігів
В Україні від COVID-19 в першу чергу щеплять медиків, освітян і людей із групи ризику

Після того, як Україна отримає вакцину від COVID-19, першими щеплення від цієї хвороби пройдуть люди із групи ризику, медики та освітяни. Про це учора заявив у Чернігові Міністр охорони здоров’я Максим Степанов, пише УНІАН.

Степанов розповів, що 10 вересня мав телефонну розмову із міністром охорони здоров’я Німеччини Єнсом Шпаном, вони, в тому числі, обговорювати питання доступу України до майбутньої вакцини проти COVID-19.

 «Щоб Україна могла отримати (вакцину) однією з найперших, щоб нас поставили в цю чергу. Я мав розмову з міністром охорони здоров’я Німеччини. Ця країна входить в перелік країн альянсу, які мають замовлення вакцини в компанії «AstraZeneca», яка спільно з Оксфордським університетом найближче наблизилася, вже закінчується третя фаза проходження клінічних випробувань», – сказав міністр.

За словами Степанова, Також він повідомив, що в рамках співпраці з міжнародним механізмом COVAX Україна може отримати партію вакцин для близько 20% населення.

«COVAX – це глобальна ініціатива доступу до вакцини, там чітко прописано, що вакцину отримають 20% населення (близько 8 млн доз для України).

Як ми рахуємо, хто в першу чергу має отримати? В першу чергу це група ризику – це люди, які мають цукровий діабет, серцево-судинні захворювання, це, обов’язково, медичні працівники, які лікують саме від (коронавірусної) хвороби, це освітяни, це, на нашу точку зору, МОЗ, ті люди, які в першу чергу повинні бути вакциновані», – наголосив Степанов.

Зауважимо, що 4 серпня головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що в рамках співпраці з «COVAX» Україна може отримати близько 8 млн. доз вакцини для щеплення близько 20% населення. Вакцина «AstraZeneca» – одна з трьох вакцин, що перебувають на пізній стадії випробувань в США.

comments powered by HyperComments