Зеленський хоче, щоб Україна якнайшвидше отримала План дій щодо членства в НАТО

Четвер, 17 вересня 2020, 15:52
За словами Президента України для цього потрібно активізувати реформи, щоб отримати запрошення та приєднатися до альянсу
Зеленський хоче, щоб Україна якнайшвидше отримала План дій щодо членства в НАТО

Сьогодні Президент України Володимир Зеленський перебуває із робочою поїздкою на Львівщині. Він відвідує військові навчання «Rapid Trident – 2020», які відбуваються в регіоні. На відкритті цих навчань Зеленський говорив про необхідність отримання «Плану дій щодо членства (ПДЧ) у НАТО», за його словами для цього потрібно активізувати реформи, а аби отримати запрошення та приєднатися до Плану дій щодо членства у НАТО.

За словами Володимира Зеленського, на початку цього тижня він затвердив стратегію з національної безпеки України, згідно з якою членство у НАТО є стратегічним курсом української держави.

«Максимально швидко ми маємо досяги взаємосумісності Збройних сил України з відповідними структурами держав Альянсу, а також активізувати реформи, які дозволять отримати запрошення  і приєднатися до ПДЧ, який ми повинні виконати, перш ніж стати членом НАТО», – заявив Президент України.

У рамках сьогоднішньої робочої поїздки на Львівщину окрім відкриття міжнародних військових навчань Президент планує ознайомитися із перебігом реалізації програми «Велике будівництво» на Львівщині, зустрітися з представниками ІТ-бізнесу, ректорами вишів та ветеранами АТО/ООС.

Крім того, президент візьме участь у представленні Стратегії розвитку Львівської області до 2027 року та заходах з нагоди Дня рятівника.

comments powered by HyperComments