Епіцентр коронавірусної епідемії в Україні пересунувся на схід

Понеділок, 5 жовтня 2020, 11:52
За словами Міністра охорони здоров’я України Максима Степанова, найбільше нових випадків COVID-19 4 жовтня виявили на Харківщині
Епіцентр коронавірусної епідемії в Україні пересунувся на схід

Епіцентр коронавірусної епідемії в Україні пересунувся із західних регіонів України у східні. Зокрема, «антилідером» за темпами розповсюдження коронавірусу стала Харківська область – учора тут було виявлено 446 нових випадків COVID-19, у тому числі у місті Харкові – 285 випадків. Для порівняння, на Львівщині, яка довший час лідирувала за темпами поширення коронавірусу, учора виявили 97 випадків COVID-19. Про це на сьогоднішньому брифінгу розповідав Міністр охорони  здоров’я України Максим Степанов.

За словами Степанов, протягом минулої доби в Україні було зафіксовано 3774 нових випадки COVID-19, із них 196 випадків серед дітей і 156 випадків серед медичних працівників. Для виявлення коронавірусу чи антитіл до нього в Україні учора проведено 17180 тестувань, із яких 15646 методом ПЛР (виявлення коронавірусу) і 1534 – методом ІФА (виявлення антитіл до коронавірусу).

Найбільшу кількість нових випадків виявлення COVID-19 виявлено у Харківській області – 446 осіб, в тому числі у місті Харкові – 285 осіб. У місті Києві виявлено 286 нових випадків COVID-19. Крім того велику кількість нових інфікувань коронавірусом виявлено у Сумській області, яка довгий час була благополучною в епідемічному відношенні – 282 випадки, в тому числі у Сумах – 178 випадків. У Донецькій області виявлено 226 випадків COVID-19, у Дніпропетровській області – 206.

На думку Міністра охорони здоров’я України Максима Степанова, значна кількість інфікувань коронавірусом SARS-COV-2 в Україні пов’язана із нехтуванням громадянами правилами карантину і проведенням масових заходів. Степанов звернув увагу на те, що 3 жовтня у Харкові було проведено велелюдний концерт.

Міністр звернув увагу на те, що порівняно із липнем в Україні зросла кількість госпіталізованих із приводу COVID-19 майже у 5 разів – якщо у липні в лікарнях перебувало біля 3,5 тисяч «ковідних» пацієнтів, то станом на сьогоднішній день зайнято «ковідними» пацієнтами 16745 ліжок. Наразі для лікування COVID-19 в Україні передбачено 37 тисяч ліжок, при потребі їх кількість може бути збільшена до 50 тисяч, але не більше, оскільки, за словами Степанова, «ліжок потребують також пацієнти із іншими захворюваннями».

comments powered by HyperComments