Кличко вважає, що міський громадський транспорт має працювати навіть у випадку локдауну

П'ятниця, 27 листопада 2020, 15:37
Мер столиці хоче, щоб попри суворі карантинні обмеження, Уряд залишив можливість роботи не тільки наземного транспорту, але й метрополітену
Кличко вважає, що міський громадський транспорт має працювати навіть у випадку локдауну

У разі якщо Кабінет Міністрів України ухвалить рішення про запровадження локдауну, має бути чітко сформульовано всі умови та заходи і запроваджено суворий контроль дотримання обмежень, заявив міський голова Києва Віталій Кличко, пише «Інтерфакс-Україна».

«Хочу нагадати, що запроваджує суворий карантин виключно уряд своїм рішенням. І я упевнений: якщо локдаун таки запровадять, нам потрібні чітко сформульовані умови та правила дотримання карантину. Вони мають бути визначені заздалегідь і донесені до кожного. Украй важливо також контролювати дотримання цих правил. Тому що, на жаль, у нас багато випадків, коли рішення ухвалюють, але їх не виконують», – зазначив мер столиці України.

Віталій Кличко наголосив, що в разі запровадження локдауну наполягатиме на збереженні роботи громадського транспорту.

«Я наполягатиму, якщо локдаун таки буде запроваджено, щоб у жодному разі не зупиняли роботу метро і наземного громадського транспорту», - зазначив очільник Києва.

Мер Києва нагадав, що метро не закривали у багатьох містах світу в умовах суворого карантину. Тому що чималій кількості людей, які працюють у сферах життєзабезпечення міста, доведеться їздити на роботу.

«Головне, що мають розуміти кияни, - транспорт працюватиме для тих, хто їде на роботу і справді у невідкладних справах. Решта ж мають бути свідомими і не наражатися на небезпеку», – додав Кличко.

Зазначимо, що навесні цього року в кількох обласних центрах України, зокрема у Івано-Франківську і Луцьку було повністю зупинено роботу громадського транспорту. Істотного впливу на динаміку поширення коронавірусу в цих містах це не спричинило. В той самий час, у місті Львові громадський транспорт, в першу чергу комунальний, працював практично в штатному режимі, хоча приватні перевізники виїзд на маршрути ігнорували. В Києві в спец режимі діяло кілька десятків маршрутів наземного транспорту. Метрополітени у Києві, Харкові та Дніпрі були зачинені.

comments powered by HyperComments