Київщина, Вінниччина та Львівщина – серед лідерів за кількістю декларацій, укладених із сімейними лікарями

П'ятниця, 27 листопада 2020, 16:44
На Київщині декларації із сімейними лікарями уклало 88,9% мешканців, а на Львівщині – 85,9%.
Київщина, Вінниччина та Львівщина – серед лідерів за кількістю декларацій, укладених із сімейними лікарями

Київська, Вінницька та Львівська області – лідери в Україні за відсотком мешканців, які уже уклали декларації із сімейними лікарями. Про це повідомили у пресслужбі Львівської обласної державної адміністрації.

На Київщині практично 9 із 10 мешканців уже уклали декларації із сімейними лікарям – такий документ підписало 88,9% усіх мешканців столичної області. На Вінничині свого сімейного лікарня обрало 86,2% мешканців, а у Львівській області – 85,9% від усіх мешканців області.

Загалом на Львівщині укладено понад 2 мільйони декларацій із сімейними лікарями. Від початку реформування первинної ланки охорони здоров’я, підписані декларації із пацієнтами має 1801 лікар. У більшості випадків (80%) декларації підписані саме із сімейними лікарями, у 12% - із терапевтами, у 8% - із педіатрами.

Найбільше навантаження на одного сімейного лікаря зафіксовано у містах Дрогобичі та Пустомитах та у селищі міського типу Славське. В середньому на одного лікаря припадає 1198 пацієнтів. Менший показник лише на Івано-Франківщині.

comments powered by HyperComments