На Авакова завели справу

Середа, 16 грудня 2020, 14:43
НАБУ відкрило кримінальну справу проти глави МВС України Арсена Авакова і колишньої глави Нацбанку Валерія Гонтаревої на підставі їх можливої ​​причетності до махінацій у банківській сфері.
На Авакова завели справу

Про це повідомляють «Українські новини» з посиланням на прес-службу НАБУ:

«На виконання рішення Вищого антикорупційного суду НАБУ початок розслідування у кримінальній справі з ознаками порушень, передбачених частиною 2 статті 364-1 («Зловживання повноваженнями службовою особою») Кримінального кодексу України».

В рамках цього розслідування слідчі НАБУ перевірять причетність Авакова і Гонтаревої до незаконного заволодіння 62 млн євро на рахунках українського «Міського комерційного банку» (CityCommerceBank) в австрійському Meinl Bank Aktiengeselschaft.

За матеріалами справи, службові особи CityCommerceBank завдяки можливому сприяння представників влади здійснювали фінансові операції з використанням рахунку в австрійському банку, заподіявши таким чином серйозної шкоди цьому українській фінансовій установі. Нацбанк 21 листопада 2014 року, в період «банкопаду», визнав CityCommerceBank неплатоспроможним і ввів в банк тимчасову адміністрацію.

comments powered by HyperComments