Камінг аут: Ахмєтов зробив неочікуваний сюрприз Офісу президента

Понеділок, 21 грудня 2020, 08:24
Голосування у Верховній раді за (точніше, проти) екс-виконавчого директора НАК «Нафтогаз України» Юрія Витренка зафіксувало вплив олігарха Ріната Ахметова на окремі групи всередині фракції Слуга Народу, що стало сюрпризом для Офісу Президента.
Камінг аут: Ахмєтов зробив неочікуваний сюрприз Офісу президента

Справа в тім, що рік тому було укладено понятійну угоду: Ахметов не лізе у фракцію Слуга Народу, не скуповує депутатів фракції, але у нього є право сказати свою думку ОП перед прийняттям важливих рішень, повідомляє телеграм-канал Легітимний.

Як відомо, Ахметов вибудовував репутацію людини, яка тримає слово, але в четвер ця легенда розсипалася.

Виявилося, що Ахметов в обхід ОП впливає на різні групи в Слузі Народу. Буймистер, Верещук - вже традиційні адвокати інтересів Ахметова. Легко налаштували роботу у Ахметова і з дуже комерційною групою Павлюка. По кейсу Вітренко проявилася і зв'язок Ахметов – Разумков. Останній шукає медійні та фінансові ресурси для самостійної політичної кар'єри. Саме це було справжньою причиною «збивати» Вітренко, а не розкручена версія премій. Адже Разумков міг просто особисто утриматися при голосуванні, але він віддав жорстку команду всій своїй створеній групі. Таким чином, голосів не дали депутати Совгиря, Бабак, Наталуха, Козак та ін.

Кількома днями раніше НАБУ опублікувало перехоплені розмови гендиректора ДТЕК Тимченка, в якому той пояснював, що лояльний міністр, який потрібен, щоб «консолідувати людей і потоки» - це «остання надія» для успіху їх енергетичного бізнесу. Саме тому у цій ФПГ таке прагнення залишити на посаді Ольгу Буславець, а разом з нею і зберегти монополізацію ринку, а також домогтися підвищення тарифів для населення.

Джерело із ОП повідомляє, що зараз настає похолодання у відносинах з Ахметовим, а звільнення Буславець стає справою принципу.

comments powered by HyperComments