В Україні створюють альтернативу «диванним військам»

Вівторок, 5 січня 2021, 09:29
В Україні може з'явиться перша «інформаційна приватна військова компанія» (ПВК).
В Україні створюють альтернативу «диванним військам»

Її завданням буде боротьба з кремлівською пропагандою (кібербезпека, кібератаки, виробництво медійного контенту, створення своєї «фабрики тролів» etc), фінансувати її будуть західні фонди, ТНК і лобі-групи, повідомляє телеграм-канал Легітимний.

У листопаді минулого року обговорювалося приблизне місце дислокації ПВК - в Очакові, але завдяки закону про ПВК і закону про землю вона може розташовуватися вже на будь-якій території України у приватних володіннях.

Варто нагадати, що у вересні президент Володимир Зеленський на 75-й сесії Генеральної Асамблеї ООН озвучив меседж, що на базі України хоче створити «оплот» і штаб-квартиру проти «кремлівської пропаганди».

Під час офіційного візиту до Великої Британії Зеленський зустрічався з главою служби зовнішньої розвідки (МІ-6) Річардом Муром і обговорив з ним важливий медійний кейс. Як стало відомо зараз, вони обговорювали кейс зі створення в Україні «інформаційної приватної військової компанії», яка буде повністю займатися треком з протидії «кремлівській пропаганді» на території України і СНД.

У червні 2020 року Зеленський на першому засіданні Консультативної ради у справах ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) захисників України заявив, що парламент розробляє два законопроекти, які повинні легалізувати діяльність приватних військових компаній. Відповідний закон Верховна Рада готова прийняти в найближчий час, повідомляє телеграм-канал «Резидент» з посиланням на джерела в Офісі президента. Однак перепоною є українські олігархічні структури, які теж мають вид на прийняття цього законопроекту в своїй редакції.

 

comments powered by HyperComments