Із Кремля вилилася чергова брехня

Четвер, 7 січня 2021, 21:36
Заяву російських засобів масової дезинформації про про послаблення санкцій з боку Великої Британії у відношенні Росії, котра з'явилася 7 січня, спростували посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс і в МЗС України.
Із Кремля вилилася чергова брехня

В повідомленні йшла мова не тільки про послаблення санкцій, а й про нібито дозвіл своїм суднам заходити у порти анексованого Криму «в екстрених випадках».

Речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко розповів на своїй сторінці у Facebook, що ця інформація є черговою маніпуляцією РФ: «Насправді це — видавання бажаного за дійсне», — каже Ніколенко.

Він пояснив, що 1 січня 2021 року Велика Британія вийшла зі складу Європейського Союзу. Як тепер уже не держава-член, Сполучене Королівство розпочало процедуру впровадження європейських санкційних режимів, зокрема щодо РФ, у власне національне законодавство.

У МЗС зазначають, що загальна ліцензія британського Міністерства фінансів для морських портів анексованого Криму відрізняється від рішення Ради ЄС частково з 2017 року. Вона передбачає можливість купівлі в кримських портах харчів, ліків та здійснення оплати за лікування.

«Ні про які інші нововведення не йдеться», — наголосив спікер і додав, що з 1 січня 2021 року між Україною та Великою Британією набула чинності угода про стратегічне партнерство, яка замінила Угоду про асоціацію з ЄС після Brexit.

Інформацію про нібито послаблення санкцій щодо РФ спростувала також пані посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс.

«Велика Британія підтримує територіальну цілісність України і санкції щодо Росії за незаконну анексію Криму. Повідомлення про пом'якшення британських санкцій щодо Криму не відповідають дійсності», — наголосила дипломатка.

comments powered by HyperComments