Коронавірусний локдаун в Україні не будуть продовжувати після 24 січня

П'ятниця, 15 січня 2021, 13:44
Після 25 січня в Україні діятимуть обмеження «помаранчевої» зони – заявляє Прем’єр-міністр Денис Шмигаль
Коронавірусний локдаун в Україні не будуть продовжувати після 24 січня

Локдаун, запроваджений в Україні із 8 по 24 січня не будуть продовжувати – у цьому запевнив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль в інтерв’ю телеканалу «Україна 24».

За словами Шмигаля, посиленні обмеження вводили, щоб зменшити зростання захворюваності на COVID після новорічних свят.

«З 25 ми перейдемо, ймовірно, до помаранчевої зони, яка діяла до введення цих правил. Насправді ми дуже уважно спостерігаємо за ситуацією, почалося невелике збільшення (захворюваності – ред.). Ми очікуємо більш значного зростання після новорічних свят, але медична система готова», – сказав Шмигаль.

Головний санітарний лікар України, заступник очільника МОЗ Віктор Ляшко теж каже, що після 25 січня 2021 року Україна повернеться до адаптивного карантину, який будуть застосовувати у регіонах, де фіксують локальні спалахи захворюваності. В той же час Ляшко каже, що в Україні може статися така ситуація, коли посилення у країні будуть знов необхідні.

Зазначимо, що жорсткий карантин в Україні діятиме 17 днів – із 8 по 24 січня 2021 року включно. Під час посилення карантину в магазинах можна придбати харчові продукти (там, де під них відведено не менше ніж 60% площі), ліки, вироби медичного призначення, засоби гігієни та зв'язку, ветеринарні препарати, корми, насіння та засоби захисту рослин, а також побутову хімію та друковану пресу. На відміну від карантину, який було запроваджено весною 2020 року, під час цього локдауну не зупиняється громадський транспорт і не закриваються кордони країни.

Не дивлячись на те, що локдаун таки завершиться 25 січня, Денис Шмигаль прогнозує, що українці не попрощаються із масками, соціальним дистанціюванням та антисептиками до кінця 2021 року. В той же час, Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов прогнозує, що вакцинація українців від COVID-19 почнеться уже в лютому цього року, проте вона дуже розтягнеться у часі.

comments powered by HyperComments