Російського опозиціонера Навального затримали прямо в московському аеропорту «Шереметьево»

Неділя, 17 січня 2021, 20:37
Сьогодні, 17 січня 2021 року російський опозиціонер Олексій Навальний літаком вилетів із Берліна до Москви
Російського опозиціонера Навального затримали прямо в московському аеропорту «Шереметьево»

Російського опозиційна Олексія Навального затримали під час паспортного контролю в московському аеропорту «Шереметьево». Про це повідомила прес-секретар Навального Кіра Ярмиш.

Зазначається, що під час проходження паспортного контролю до Навального підійшли правоохоронці і попросили пройти у відділення поліції. При цьому вони відмовилися пропустити з ним адвоката Ольгу Михайлову, яка прилетіла разом з ним.

Як повідомила прес-секретар Навального Кіра Ярмиш, поки невідомо, в якому статусі перебуває політик і куди його повели.

Зазначається, що у 16:19 за київським часом Олексій Навальний літаком авіакомпанії «Побєда» вилетів із Берліна до Москви. О 19:20 за київським часом рейс № 936 із Берліна із російським опозиціонером Навальним на борту приземлився у московському аеропорту «Шереметьєво», а не у аеропорту «Внуково», як початково планувалося.

Щодо посадки Навального у літак у Берліні, то для безпеки опозиціонера його німці провели безпосередньо у літак в обхід будинку аеропорту.

Зазначимо, що у Росії почалися затримання соратників Олексія Навального, які планували зустрічати політика по прибуттю в Москву. В Санкт-Петербурзі зокрема затримали як мінімум 8 осіб, які планували зустрічати Навального. Сьогодні вранці в аеропорту «Пулково» перед посадкою на рейс до Москви затримали головного редактора телеграм-каналу «Агіт Росія» Павла Іванкіна і ще двох активістів – Олексія Барича і Олександра Края.

Також повідомляється, що в аеропорту «Внуково» в Москві, де очікувався приліт опозиціонера Олексія Навального, затримали його соратників і кореспондентів «Нової газети» і телеканалу «Дождь».

В аеропорту поліцейські затримали соратників Навального Любов Соболь, Руслана Шаведдінова, помічника Навального Іллю Пахоменка та співробітницю штабу політика в Петербурзі Анастасію Кадетову. Крім того, було затримано активіста Костянтина Котова.

У кореспондента «Нової газети» Влада Докшина, який був в аеропорту з редакційним завданням, забрали документи. Поліцейські запитали, чи є у нього московська реєстрація, і повели в автозак.

Пізніше кореспондента телеканалу «Дождь» Едуарда Бурмістрова затримали під час прямого ефіру.

Людей почали видавлювати з аеропорту. Силовики виставляють огорожі, які обмежують зону проходу. Також вони заявили, що не пускають проводжаючих у зону прильоту.

Російська влада пояснює затримання Олексія Навального тим, що він перебував у розшуку.

comments powered by HyperComments