В Україні збільшили перелік «Доступних ліків» для лікування серцево-судинних захворювань

Середа, 20 січня 2021, 11:02
До переліку із 25 препаратів для лікування серцево-судинних захворювань, вартість яких повністю або частково відшкодовується за програмою «Доступні ліки» додали іще три препарати
В Україні збільшили перелік «Доступних ліків» для лікування серцево-судинних захворювань

Міністерство охорони здоров’я України ініціювало внесення Кабінетом Міністрів України змін до переліку лікарських засобів, вартість яких повністю або частково відшкодовується за програмою «Доступні ліки»: було додано іще 3 препарати для лікування серцево-судинних захворювань.

«З огляду на значне поширення неінфекційних хвороб, серед яких перше місце посідають серцево-судинні захворювання, МОЗ розширює доступ пацієнтів до первинної та вторинної профілактики, а також лікування серцево-судинних захворювань. На державному рівні пацієнтам забезпечується відшкодування лікарських засобів за Програмою “Доступні ліки”, і до наявних 25 позицій, внесених до переліку, ми додали ще 3», – розповіли у Міністерстві. Ці три препарати – варфарин (антикоагулянт), ніфедипін (антигіпертензивний препарат) та ацетилсаліцилова кислота (антиагрегант).

Зазначимо, що Програма «Доступні ліки» реалізується згідно із затвердженим переліком лікарських засобів для лікування неінфекційних захворювань. В межах Програми передбачено реімбурсацію, механізм відшкодування державою вартості лікарських засобів для пацієнтів, які страждають від серцево-судинних захворювань, бронхіальної астми, цукрового діабету ІІ типу.

comments powered by HyperComments