Фігурантів санкцій РНБО підозрюють у постачанні палива в ОРДЛО

Субота, 6 лютого 2021, 07:54
Про це учора в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера» заявив Міністр внутрішніх справ України Арсен Авакова
Фігурантів санкцій РНБО підозрюють у постачанні палива в ОРДЛО

За словам Міністрі внутрішніх справ Арсені Авакова, у правоохоронців є обгрутовані підозри, що фігуранти нещодавно запроваджених санкцій РНБО могли постачати паливо на окуповані території Донбасу. У санкційному списку перебувають компанії нардепа від «ОПЗЖ» Тараса Козака, який є близьким соратником кума Владіміра Путіна Віктора Медведчука.

«Де десятки мільйонів, які «чорним налом2 їм (працівникам санкційних телеканалів – ред.) роздали, звідки вони? І нам зрозуміло, звідки вони. І я бачив ряд секретних матеріалів, про які не можу говорити. Я бачив матеріали слідства, я їх знаю, частина матеріалів розслідувало МВС України.

За цими матеріалами стає зрозуміло, що ряд представників наших громадян мають «чорну касу», яку заробляють на воєнній ситуації і цими грошима, в тому числі, фінансують пропагандистську діяльність...

А у нас є підстави вважати, що ряд фігурантів мали (відношення до поставок палива бойовикам  – ред.)», – заявив Арсен Аваков в ефірі телепрограми «Свобода слова Савіка Шустера».

За словами Аресена Авакова, за умови протиправної діяльності згаданих у санкційному списку компаній і громадян Україна має право захищатись за допомогою запровадження санкцій. При цьому санкції не скасовують кримінальний процес і судовий розгляд справи.

Зазначимо, що 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від тої ж дати про застосування санкцій проти нардепа Тараса Козака та телеканалів кума російського президента Володимира Путіна Віктора Медведчука «112 Україна», «NewsOne» та «ZIK».

Підставою для санкцій проти Козака та пов'язаних із ним юросіб стало розслідування спецслужб, яке встановило, що схеми з поставками вугілля з окупованих територій сприяють фінансуванню тероризму.

comments powered by HyperComments