Телеканал «Наш» Євгена Мураєва можуть позбавити ліцензії

Субота, 6 лютого 2021, 15:30
Звернення про позбавлення ліцензії телеканалу «Наш» подала Національна рада України із питань телебачення і радіомовлення
Телеканал «Наш» Євгена Мураєва можуть позбавити ліцензії

Національна рада України із питань телебачення і радіомовлення звернулася до суду із проханням позбавити ліцензії канал «Наш», який належить Євгену Мураєву. Про це повідомила очільниця Нацради Ольга Герасим’юк.

За словами Ольги Герасим’юк, канал «Наш» допустив багато порушень стандартів журналістики, через що в суді зараз на розгляді позов про позбавлення його ліцензії.

Телеканал «Наш» Євгена Мураєва, як і заблоковані «ZIK», «NewsOne» і «112 Україна» Тараса Козака, діставав попередження через порушення стандартів журналістики.

«Ці канали (ZIK, NewsOne і «112 Україна») мають величезну кількість попереджень. Телеканал «Наш», до речі, можна приписати до цього розгляду. Тому що він свого часу теж був за подібні порушення, яких припустився дуже багато, переданий у суд для позбавлення ліцензії», – розповіла Ольга Герасим’юк в ефірі телеканалу «1 + 1». Вона зазначила, що найбільше попереджень діставав «NewsOne» – 10. Шість попереджень мав канал «112 Україна», п'ять – «ZIK».

Телеканал «Наш» вийшов у прямий ефір 7 листопада 2018 року. Його запустив народний депутат VIII скликання Євгеній Мураєв. Назва телеканала співзвучна з назвою партії «Наші», яку Мураєв очолив у вересні 2018 року. Канал неодноразово потрапляв у скандали через проросійський порядок денний: у грудні минулого року в його ефірі з'явився представник бойовиків «ЛНР» Родіон Мельник, також каналу надходили попередження за трансляцію прес-конференції російського президента Володимира Путіна.

Президент України Володимир Зеленський 2 лютого затвердив рішення РНБО про санкції щодо Козака і телеканалів «112 Україна», ZIK, NewsOne, які йому належать.

Наступного дня біля будівлі каналу «Наш» відбулася акція протесту. Мітингувальники вимагали його закриття, називаючи «рупором ординського Кремля», сталися сутички.

Після заборони каналів «112 Україна», ZIK, NewsOne частка каналу «Наш» в аудиторії, старшої за 18 років, на всій території України зросла у 3,5 раза.

comments powered by HyperComments