Компанія «Pfizer» планує вдвічі прискорити виготовлення вакцини проти COVID-19

Понеділок, 8 лютого 2021, 08:09
Наразі для виготовлення партії вакцини потрібно 110 днів, цей термін планують скоротити до 60
Компанія «Pfizer» планує вдвічі прискорити виготовлення вакцини проти COVID-19

У компанії «Pfizer», яка є провідним виробником «антиковідної» вакцини, планують удвічі прискорити її виробництво – якщо зараз для виготовлення партії вакцини потрібно 110 днів, то компанія зараз працює над тим, щоб скоротити цей час до 60 днів. Про це із посиланням на інформацію компанії «Pfizer» пише «Українська правда».

Представники компанії-виробника кажуть, що оскільки США прискорюють темпи вакцинації, то зменшення часу на виготовлення препарату допоможе уникнути прогалин у кампанії вакцинації. Водночас, лише за останній місяць «Pfizer» вдвічі збільшили обсяги виробництва. Поруч із збільшенням швидкості виготовлення, компанія також розширює і виробничі потужності, додавши три лінії на трьох своїх заводах.

Зазначимо, що компанія «Pfizer» із США за контрактом зобов’язується надати цього року до 40 млн доз своєї вакцини від коронавірусу у рамках ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я у бідні країни та країни із середнім рівнем доходів. Україна подасть додатковий запит до COVAX щодо збільшення кількості вакцин компанії «Pfizer».

comments powered by HyperComments