НАБУ втретє просить Офіс Генпрокурора повернути справу Татарова

Понеділок, 8 лютого 2021, 16:03
У Національному антикорупційному бюро і далі прагнуть розслідувати справу щодо заступника керівника Офісу Зеленського Олега Татарова
НАБУ втретє просить Офіс Генпрокурора повернути справу Татарова

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) втретє намагається витребувати в Офіса генпрокурора справу підозрою заступника керівника Офісу Президента Олега Татарова. Про це повідомили у прес-службі агенства.

«НАБУ та САП втретє офіційно повідомило ОГП, що кримінальне провадження за підозрою екснародного депутата та заступника керівника Офісу Президента мають розслідувати детективи НАБУ.

Національне бюро витребовує справу в ОГП. Відповідна постанова Директора НАБУ, погоджена із прокурором САП, надіслана до Офісу Генерального прокурора 8 лютого 2021 року», – йдеться у повідомленні НАБУ.

Детективи повідомляють, що уже втретє намагаються витребувати зазначену кримінальну справу в ОГП. Попередні дві постанови (від 28.12.2020 та 5.01.2021) Офіс генпрокурора проігнорував.

У бюро відзначають, що всі маніпуляції, які використовує ОГП, щоб не віддавати справу Татарова, спрямовані на втручання в діяльність НАБУ.

Зазначимо, що 1 грудня 2020 року стало відомо, що НАБУ розслідує справу стосовно заступника керівника Офісу президента Олега Татарова. Вона стосується можливої причетності Татарова до фальсифікації експертизи у справі екснардепа та забудовника Максима Микитася.

14 грудня Печерський суд ухвалив передати справу, в якій фігурує Татаров, від НАБУ до Держбюро розслідувань. У НАБУ на це відповіли, що такі рішення суперечать закону.

18 грудня в.о. керівника САП Максим Грищук підписав підозру Татарову.  Її планували вручити 18 грудня. Детективи НАБУ також отримали право на затримання Татарова і проведення обшуків в Офісі президента і за місцем проживання Татарова.

21 грудня радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що Татаров написав заяву про призупинення своїх службових обов'язків.

comments powered by HyperComments